Aliağalı Çocukların En Keyifli Yarıyıl Tatili

Yarıyıl tatiline giren çocuklara yönelik hem eğitici hem de öğretici bir tatil programı hazırlayan Aliağa Belediyesi, Aliağalı çocukları tiyatro ile buluşturuyor.

Aliağalı Çocukların En Keyifli Yarıyıl Tatili
‘Mahallemizde Şenlik Var’ etkinlikleri kapsamında yedi farklı mahallede sahnelenecek olan tiyatro gösterimlerinin ilki Çakmaklı Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Çocukların kültürel anlamda gelişimine katkı sunmak, hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Uygur Çocuk Tiyatrosu tarafından hazırlanan senaryosu Nilbanu Engindeniz’e yönetmenliği ise Suha Uygur’a ait olan ‘Burnunu Kaybeden Palyaço’ adlı oyun Çakmaklı’da çocuklar için sahnelendi.

Eğitici oyunlar

Eğitici sosyal mesajların verildiği oyunda çocuklar eğlenerek öğrendi. Tiyatro gösterimlerinin yanı sıra sihirbaz ve palyaço gösterileri ile yüz boyama etkinlikleri de çocuklara keyifli saatler yaşattı. Etkinlik sonrasında çocuklara Muzaffer İzgü’nün Ökkeş serisine ait kitapları hediye edilerek patlamış mısır ve pamuk helva ikramı yapıldı.

Şenlik havasında gerçekleştirilen etkinlikler 27 Ocak Cumartesi günü (bu akşam) saat 18.30’da Helvacı Mahallesi Düğün Salonu’nda sahnelenecek olan ‘Gökkuşağı’nın Altında’ isimli oyunun gösterimi ile devam edecek. Etkinlik programında oyunlar; 28 Ocak Pazar günü saat 13.00’te Aşağı Şehit Kemal Mahallesi’nde, 29 Ocak Pazartesi günü saat 13.00’te Çaltılıdere Mahallesi’nde, 18.00’de Yeni Şakran Mahallesi’nde, 30 Ocak Salı günü saat 13.00’te Karakuzu Mahallesi’nde, 31 Ocak Çarşamba günü saat 13.00’te Güzelhisar Mahallesi’nde, 1 Şubat Perşembe günü ise saat 13.00 ve 15.30 seansları Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde sergilenecek.
Kaynak: İHA