Aliağa'da Şiir Ve Muhabbet Dolu Gece

Semerkand Vakfı Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen Muhabbethane ‘Gül Gecesi’ programı Aliağalıları bir araya getirdi. Programda sahne alan sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı seslendirdiği şiirlerle gönülleri fethetti.

Aliağa'da Şiir Ve Muhabbet Dolu Gece
Hasan Nihat Sütçü ’nün Kıraathaneci Haydar tiplemesi ile modaratörlüğünü yaptığı Muhabbethane ‘Gül Gecesi’ programı Aliağa Engelsiz Mehteran Takımının mini konseri ve Fatih Camii İmamı Gazali Ateş’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlgi ve katılımın yoğun olduğu programda birbirinden güzel ilahileri ile Murat Belet, Kum sanatı gösterisi ile Veysel Çelikdemir ve naat-ı şerifleriyle Resulullah Sav’ı hatırlatan Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı.

Semerkand Vakfı Gülmen İlim ve Kültür Derneği ve Ser Organizasyon’un katkılarıyla Aliağa Enka Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Sayın, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını Semerkand Vakfı Aliağa Şube Başkanı Ramazan Karaçor yaptı. Bir toplumun ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettirebileceğini belirten Karaçor, “Muhabbet insanlık için ilahi bir lütuftur. Niyet; en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmekle beraber, insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir taraftan da tefekküre sev edebilmektedir. Bu duygular içerisinde bu güzel programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurumlara, şahıslara ve Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a teşekkür ederiz” dedi.

Karaçor ’un yaptığı açılış konuşması sonrasında programın düzenlenmesine katkı koyan sponsorlara hediyeleri verildi.

Hediyesini Semerkand Vakfı Aliağa Şube Başkanı Ramazan Karaçor’un elinden alan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise birlik mesajı vererek “Birliğimiz her zaman daim, muhabbetimiz her zaman bol olsun” dedi.



Erzincanlı ‘30 kuş’ şiiri ile duygulandırdı

Hediye takdimlerinin ardından sahne alan Dursun Ali Erzincanlı geceye katılanlara unutulmaz bir şiir ve naat dinletisi sundu. Erzincanlı’nın 15 Temmuz darbe kalkışması esnasında cuntacı generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir için yazdığı ‘30 Kuş’ isimli şiiri okuması da salonu dolduran vatandaşlar arasında duygu yüklü anlar yaşanmasına neden oldu.

‘15 Temmuz’ kum sanatı ile resmedildi

Şehit Halisdemir’in portresini ve darbe kalkışmasının sembol anlarını kumla resmeden kum sanatı ustası Veysel Çelikdemir, performansıyla izleyicilerden büyük alkış alırken gecenin sonunda sahne alan Murat Belet ’in abani gösterisi eşliğinde söylediği ilahiler izleyiciler tarafından hayranlıkla dinlendi.
Kaynak: İHA