Yeni Ecoblue Motor, Ford Ticari Ailesine Güç Veriyor

Ford, ArGe çalışmalarında Türk mühendislerin de yer aldığı ve Türkiye'de üretilecek yeni 2.0L EcoBlue motorunu ticari araçlarında sunmaya hazırlanıyor Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün: 'Verimli, güçlü ve çevreci yeni EcoBlue motora sahip modellerimizle Türkiye ve Avrupa'da ticari araçlarımızın zirvedeki yerini sağlamlaştıracağına inanıyorum'

Ford, Ar-Ge çalışmalarında Türk mühendislerin de yer aldığı ve Türkiye'de üretilecek yeni 2.0L EcoBlue motorunu ticari araçlarında sunmaya hazırlanıyor.

Ford'dan yapılan açıklamaya göre, yeni Ford EcoBlue motor, 2018'de Ford ticari ailesinin yükünü çekmeye hazırlanıyor.

Üretimi Ford Otosan İnönü fabrikasında gerçekleştirilerek Transit ve Custom modellerinde sunulan 2.2L Duratorq TDCi motorun yerine geçmeye hazırlanan yeni 2.0L EcoBlue dizel motor, sessiz yapısının yanı sıra düşük yakıt tüketimi, alt devirlerde daha yüksek tork değeri ve daha fazla güç ile ön plana çıkıyor.

2.0L hacmindeki 4 silindirli yeni Ford EcoBlue motor, sürtünmeyi azaltan inovatif tasarımlarıyla 2.2L motora oranla yüzde 13 yakıt tasarrufu sunarken, yeni motor mimarisi ile Euro 6 standartlarını da karşılayan son derece düşük NOx ve CO2 salım değerlerine ulaşıyor.

Gelişmiş turbo şarj sistemi ile düşük devirlerde yüzde 20 daha fazla tork değeri sunan yeni Ford EcoBlue, rölantide 4 desibel daha düşük gürültü ile binek araçlardaki ses seviyesini ticari araç müşterilerine sunabiliyor.

2.0L Yeni Ford EcoBlue dizel motor; 105 PS, 130 PS ve 170 PS'lik üç farklı güç ile ticari araç ailesinde görev alırken, motorun teknolojisi 240 PS güce kadar dayanıklılık gösteriyor. EcoBlue dizel motor, Ford'un binek otomobillerinde de 1.5L versiyonuyla yer alıyor.

Gerçek yol şartlarında 400 bin kilometresi Transit müşterileri tarafından olmak üzere, toplamda 5,5 milyon kilometrelik dayanıklılık testine tabi tutulan yeni EcoBlue motor, başarılı altyapısını ispatlayarak Türkiye'deki ticari müşterilerinin beğenisine sunuluyor.

Ar-Ge çalışmalarında Türk mühendislerin de yer aldığı EcoBlue motor, ocak ayı içerisinde Ford Transit, ardından da Transit Custom ve Tourneo Custom modellerinde kullanılacak.

- "Yeni EcoBlue ile ticari araç liderliğimizi pekiştireceğiz"

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, konuya ilişkin değerlendirmesinde, yeni 2.0L EcoBlue motor ile ticari araçlardaki liderliklerini pekiştireceklerini belirtti.

Yenigün, Ford Otosan olarak, 50 yılı aşkın süredir ürettikleri Transit ve sonrasında gelişen, büyüyen ticari araç ürün portföyleriyle Türkiye'nin ve Avrupa'nın lider ticari araç markası olmaktan gurur duyduklarını bildirdi.

Ticari araçlar ve ticari araç motor sistemlerindeki gerek mühendislik gerekse üretim yetkinliklerini Duratorq ve Ecotorq ile kanıtladıklarını belirten Yenigün, "Ford Otosan mühendislerinin geliştirme çalışmalarında yer aldığı yeni 2.0L EcoBlue ile ileri motor teknolojilerindeki gücümüzü de bir üst seviyeye taşıyoruz. Verimli, güçlü ve çevreci yeni EcoBlue motora sahip modellerimizle Türkiye ve Avrupa’da ticari araçlarımızın zirvedeki yerini sağlamlaştıracağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA