Uşak'ta Gönüllü Askerlik Başvurusu

Uşak Kardeşlik Platformu üyeleri, gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Uşak Kardeşlik Platformu üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü katılmak için dilekçeyle başvurdu.

Yücetepe Camisi önünde cuma namazı sonrası bir araya gelen platform üyeleri, yürüyerek Uşak Askerlik Şubesine gitti.

Grup adına açıklama yapan Mehmet Sezer, tüm terör unsurlarının yok edilene kadar operasyonların sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Türk ordusunun yanında olduklarını göstermek için toplandıklarını dile getiren Sezer, "Hepimiz vatani görevini yapmış kişileriz ancak yeniden askere alınmak için başvuruda bulunduk. Terörle mücadele tüm insanlığın görevidir. Eğer terörle mücadele edilmezse bir gün herkesi yakacaktır. Türkiye yıllardır terör örgütleriyle mücadele ediyor artık bıçak kemiğe dayandı. Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütleri tamamen etkisiz hale getirilecek." diye konuştu.

Gönüllü askerlik başvurusunda bulunan Sezai Karatay ise ihtiyaç bulunması halinde göreve hazır olduğunu belirtti.

Zeytin Dalı Harekatı'nı gönülden desteklediğini ifade eden Karatay, "Türk ordusu dünyanın en güçlü ordusu, inanıyorum ki kısa sürede bu harekat başarıya ulaşacak." dedi.

Mehmet Susuz ise Türkiye'nin, Suriye ve Irak'taki terör yuvalarını etkisiz hale getireceğini söyledi.

Operasyonun PYD/PKK ve DEAŞ'a karşı yapıldığını belirten Susuz, arkadaşlarıyla birlikte gönüllü askerlik başvurusunda bulunduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından yaklaşık 60 platform üyesi, TSK'nın Afrin'de terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü katılmak için dilekçeyle başvuruda bulundu.

Kaynak: AA