Türk Tabipler Birliği'ne HDP sahip çıktı

TSK'nın Afrin'de teröristleri temizlemek için başlattığı operasyondan Türk Tabipler Birliği rahatsız oldu. Operasyonla ilgili, "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" tanımlaması yapıldı. Tabipler Birliği'ne tepkiler sürerken, HDP Türk Tabipler Birliği'ne sahip çıktı.

Türk Tabipler Birliği'ne HDP sahip çıktı
Türk Tabipler Birliği'ne HDP sahip çıktı
Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı YPG'yi işgal ettiği Afrin'den temizlemek için büyük bir operasyona başladı. Askerlerimizin canını ortaya koyarak mücadele ettiği operasyona ise karşı çıkanlar var.

MİMARLAR VE DOKTORLAR ODASI ZEYTİN DALI'NDAN RAHATSIZ


Geçtiğimiz günlerde Zeytin Dalı Harekatı'na 16 STK desteğini açıklamış, Mimarlar Odası ve Doktorlar Odası sessizliğini korumuştu.

'SAVAŞ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR'

Operasyonla ilgili sessizliği bozan Türk Tabipler Birliği'nden bugün açıklama geldi.

'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' başlığıyla yapılan açıklamada, her çatışmanın ve her savaşın sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açıp, insanı bir dramı beraberinde getirdiği belirtildi.

HDP SAHİP ÇIKTI


Türk Tabipler Birliği'nin operasyona karşı çıkması tepki çekerken HDP Tabipler Birliği'ne sahip çıktı.

HDP'nin resmi twitter hesabında yapılan açıklamada “Yaşamı ve barışı savunan Türk Tabipleri Birliği yalnız değildir. Suç olan, ahlaksız ve vicdansız olan bir şey varsa o da savaş çığırtkanlığı yapmak, ölüm ne nefret saçan politikaların yanında yer almaktır.” Denildi.

İşte o tweet;


Türk Tabipler Birliği'ne HDP sahip çıktı