TİHEK'ten Huzurevi Ve Hastanede İnceleme

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu heyeti, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği ile Demetevler Fatma Üçer Huzurevinde inceleme yaptı TİHEK Başkanı Arslan: 'Tüm vatandaşlarımız devletimiz için kıymetli birer emanettir. Bu, çalışmalarımızda daha da titizlenmemizi sağlıyor'

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan ve beraberindeki heyet, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği ile Demetevler Fatma Üçer Huzurevinde incelemelerde bulundu.

TİHEK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği ziyaretinde İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Ali Çayköylü, klinik hakkında heyete ayrıntılı bilgi verdi.

Heyet daha sonra kliniğin barınma koşullarını inceledi ve hastalarla görüşerek ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

Arslan ve beraberindeki heyet, Demetevler Fatma Üçer Huzurevine yaptığı ziyarette ise Huzurevi Müdürü Murat Özdemir ile görüştü. Arslan, fiziki şartlar, konukların barınma olanakları ve ihtiyaçları konusunda bilgi aldı.

"Ulusal Önleme Mekanizması" görevi gereği Türkiye'nin dört bir yanında haberli ve habersiz inceleme ziyaretlerinin devam edeceğini belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Ziyaret ettiğimiz yerlerde eksikleri, ihtiyaçları, özellikle insan hakları bağlamında muamele koşullarını inceleyerek bunlarla ilgili ayrıntılı değerlendirmeler yapacağız. İster cezaevi ister hastane, nezarethane ya da yurt olsun, buralarda yaşayan vatandaşlarımızın ne durumda olduklarını tespit etmek istiyoruz. Tüm vatandaşlarımız devletimiz için kıymetli birer emanettir. Bu, çalışmalarımızda daha da titizlenmemizi sağlıyor. İdarecilere çalışmalarında yardımcı olarak koşulların daha da iyileştirilmesinde katkımız olsun istiyoruz.​"

Kaynak: AA