Suudi Arabistan'dan Doha'yı Ziyaret Eden Kuveytli Bakana Tepki

Suudi Arabistan, Katar'ın başkenti Doha'yı ziyaret eden Kuveyt Sanayi ve Ticaret Bakanı Halid er-Ravdan'ın Katar Emiri'ne teşekkür etmesini ve davranışlarını "Reddediyoruz. Çirkin davranış." olarak nitelendirerek tepki gösterdi.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'ya göre, Dışişleri Siyasi İşler Vekili Adil Mirdad, Riyad'daki ofisinde ülkesindeki Kuveyt'in Büyükelçisi Şeyh Samir Cabir Al-Ahmed Al- Sabah ile görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin sürekli ve güçlü olduğu vurgulandı.

İkili ayrıca ülkeleri arasındaki ilişkilere zarar veren gelişmeleri ele aldı. Görüşme kapsamında Suudi Arabistan Spor Kurulu Başkanı ve Kraliyet Divanı Müsteşarı Turki Al Şeyh ile Kuveyt Sanayi ve Ticaret Bakanı Halid er-Ravdan'ın birbirini suçlayan açıklamaları ele alındı.

Mirdad, Al Şeyh'in Ravdan'ın Doha ziyaretine tepki olarak "Ravdan. Özetle; kanıtlanmış gerçeklere karşı, mevki şemsiyesi altında geçimini temin eden kişi. Bu isim, Suudi Arabistan'ın Kuveyt'le kardeşlik ilişkilerine zarar veremeyecektir. Söyledikleri yalnızca kendini bağlar." açıklamasına destek verdi.

Mirdad, Ravdan'ın davranışlarına ilişkin, "Siyasi bir kimliği yoktur. Şahsi görüşünü ifade etti. Reddediyoruz. Çirkin davranış." olarak niteleyerek, bunun Kuveyt'in duruşunu sergilemediğini ve iki ülkenin güçlü ilişkilerine zarar vermeyeceğini dile getirdi.

Kuveyt, Suudi Arabistan Spor Kurulu Başkanı ve Kraliyet Divanı Müsteşarı Turki Al Şeyh'in, Kuveyt Sanayi ve Ticaret Bakanı Halid er-Ravdan'a yönelik ifadelerini, "hakaret içerikli" olarak nitelendirerek kınamıştı.

Kuveyt Sanayi ve Ticaret Bakanı Halid er-Ravdan, Cumartesi günü bir heyetle birlikte Doha'yı ziyareti sırasında Katar'ı ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'yi takdir ederek teşekkürlerini sunmuştu.

Kuveyt, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında 5 Haziran 2017'de patlak veren Körfez krizinin çözümünde ara buluculuk rolü üstleniyor.

Kaynak: AA