Şehit Babası Ve Gaziler Zeytin Dalı Operasyonuna Katılmak İçin Gönüllü Oldu

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Manisa Şubesine üye gazi ve şehit babaları Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Afrin Operasyonu’na katılmak ve şehit olana kadar hizmet vermek amacıyla Askerlik Şubesi Başkanlığı’na dilekçe sundu. Vatan için tek oğlunu şehit verdiğini kaydeden şehit babası İsmet Alakuş, “Tek bir oğlum vardı bu vatan için oğlumu şehit verdim. Ben de şuanda yaşlı olmama rağmen çağrılırsam bu operasyona her zaman gitmeye hazırım. Vatanım için her şeye hazırım” dedi.

Şehit Babası Ve Gaziler Zeytin Dalı Operasyonuna Katılmak İçin Gönüllü Oldu
TSK tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinin teröristlerin temizlenmesi için başlatılan Zeytin Dalı Operasyonuna destekler çığ gibi büyüyerek devam ediyor. Manisa’da da gazi ve şehit babaları Afrin Operasyonuna gönüllü katılmak ve şehit olana kadar hizmet etmek için ellerindeki Türk bayraklarıyla Askerlik Şubesine dilekçe verdi.

Afrin’deki operasyona katılmak üzere gönüllü askerlik dilekçelerini Askerlik Şubesine veren gaziler ve şehit babaları adına bir açıklama yapan Türkiye Şehit Aileleri ve Gazileri Vakfı Manisa Şube Başkanı Nihat Yaşacan, “Vakfın üyeleri olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e yapmış olduğu harekatı desteklemek için buradayız. Ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamak, bölgemizin de istikrarını sağlamak amacıyla yapılan bu harekatı sonuna kadar destekliyoruz. Bizler de geçmiş zamanlarda bu ülkenin silahlı kuvvetlerinde görev yaparak operasyonlarda sakat kalmış gaziler ve evlatlarını şehit vermiş şehit aileleriyiz. Çok değerli bir zümreyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bundan sonra yapmış olduğu bütün harekatlarında biz de varız diyoruz. Askerlik şubesine dilekçelerimizle müracaat ederek vatan savunmasında bizler de yer almak istiyoruz” dedi.

Kıbrıs Gazisi Aziz Aydın da yapılan operasyona destek verdiklerini ve Afrin’e çağrılmaları durumunda gitmek istediklerini belirtti.

Görme engelli gazi Mehmet Korteş ise şunları söyledi: “Görme engelli gazi olarak bende bu operasyona destek veriyorum. Bugün müracaatımı veriyorum.”

Şehit babası şehit olmaya hazır

Dilekçe verenlerin arasında bulunan şehit babası İsmet Alakuş ise şunları söyledi: “Şehit babasıyım. Tek bir oğlum vardı bu vatan için oğlumu şehit verdim. Ben de şuanda yaşlı olmama rağmen çağrılırsam bu operasyona her zaman gitmeye hazırım. Vatanım için her şeye hazırım.”

Vakıf üyesi gazi ve şehit yakınları daha sonra Askerlik şubesine Afrin Operasyonuna gönüllü olarak katılmak istediklerini belirten dilekçelerini teslim etti.

Şehitlik mertebesine ulaşana kadar hizmet etmek istediler

Gazi ve şehit yakınları verdikleri dilekçede şu ifadelere yer verdi: “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin’e yapmış olduğu harekatı sonuna kadar destekliyorum. Güney sınırlarımızdaki teröristlerin kökünü kurutuncaya kadar operasyonun devam etmesini istiyorum. Bizler de zamanında yapmış olduğumuz harekat ve operasyonlar sonucunda gazi olduk, şehit verdik. İhtiyaç duyulması halinde Türk Silahlı Kuvvetleri saflarında tekrar görev alarak, gerekirse bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşıncaya kadar hizmet etmek için askerlik görevine başlamak istiyorum.”
Kaynak: İHA