Osmanlı Devleti'nin 719. Kuruluş Yıldönümü

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 719. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Yağcı, mesajında, 27 Ocak 1299 tarihinin, dünyaya huzur, barış ve medeniyetin kazandırıldığı tarihin başlangıcı olduğunu belirterek, Osmanlı Devleti'nin dünyadaki tarih ve kültüründeki yerine değindi.

Osmanlı Devleti'nin, yaşadığı asırda dünyaya yaydığı hoşgörü, barış ve huzurun şu an daha çok hissedildiğini ifade eden Yağcı, şunları kaydetti:

''Osmanlı Devleti, 400 çadırlık bir beylikle dünyaya 6 asrı aşkın bir sürede hak, adalet ve hoşgörüyü getirmiştir. Osmanlı, bugün yaşadığımız kutsal vatan topraklarını Türk İslam ülküsüyle harmanlayıp, bizlere ebedi yurt olarak bırakmıştır. Devlet-i Ali kurulduğu günden itibaren hoşgörü, adalet, iman, akıl ve kahramanlığı düstur eden yönetim anlayışıyla o günden bugüne bir köprü olmuş, bu ilkelerin devamı olan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve bizlere miras bırakmıştır. Her dönem, fethettiği topraklara huzur ve güven götüren ve tebaasındaki tüm insanları hak, adalet ve medeniyet ile yaşatan Osmanlı Devleti, bugün bizlere büyük miraslar bırakmıştır.''

Kaynak: AA