MHP Genel Sekreteri Büyükataman Açıklaması

'(Zeytin Dalı Harekatı) Türkiye Afrin'e kendi haklarını, kendi vatandaşlarını korumak, terörü yerinde ezmek için gitmiştir. Emperyalist devletlere güvenerek Türklüğe kasteden mikroplara dünya gerçeklerini hatırlatmaya gitmiştir. Türk milleti mazluma sığınak, zalime ateştir. Bu ateşte teröristler Allah'ın izniyle yanacak, Zeytin Dalı Harekatı huzur ve güvenliğimizi sağlayacaktır. Çünkü Afrin demek Hatay demektir, Afrin demek Kilis demektir. Yani vatan demektir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, "Türkiye Afrin'e kendi haklarını, kendi vatandaşlarını korumak, terörü yerinde ezmek için gitmiştir. Emperyalist devletlere güvenerek Türklüğe kasteden mikroplara dünya gerçeklerini hatırlatmaya gitmiştir. Türk milleti mazluma sığınak, zalime ateştir. Bu ateşte teröristler Allah'ın izniyle yanacak, Zeytin Dalı Harekatı huzur ve güvenliğimizi sağlayacaktır. Çünkü Afrin demek Hatay demektir, Afrin demek Kilis demektir. Yani vatan demektir." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükataman, partisinin Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, aziz vatanının benzersiz kutsiyet ve ulviyetinin tüm haşmetiyle ve görkemiyle meydanda olduğunu, bundan rahatsız olan hasım devletlerin, terör örgütlerini Türkiye'nin üzerine salmak ve eş zamanlı saldırı komutu vermek için el ele verdiklerini belirtti.

Küresel çetelerin yerli iş birlikçileri FETÖ, PKK, DEAŞ ve PYD/YPG gibi terör örgütlerinin belinin kırılması, tamamıyla tasfiye edilerek temizlenebilmesinin ancak milli ruh ve ahlakın güçlü tepkisiyle mümkün olacağını ifade eden Büyükataman, "Kaos havarilerine fırsat vermemek, kriz elçilerine şans tanımamak mecburiyeti ertelenemez bir gerekliliktir. Taşeron maşaların imha edilmesi, vekalet savaşçılarının belinin kırılması olmazsa olmaz bir şarttır." dedi.

Büyükataman, MHP'nin ülke gündemini, bölgesel konuları, milli davaları, küresel meseleleri dikkat ve titizlikle takip ve tahlil ettiğini belirterek,"Türkiye'nin beka mücadelesi verdiği bu zaman aralığında, siyasi polemik yaratmak isteyen, siyasette kavga ve kutuplaşma arayışında olan kim varsa art niyetlidir ve dikkatle izlenmelidir. Bilinmelidir ki MHP, Türk milletinin ve onun üzerine titrediği Türk Devletinin istiklal mücadelesinde ve beka direnişinde ayrılığa, anlaşmazlığa, çatışmaya prim vermeyecek bir irade ve tutumdadır. Çünkü mevzu bahis olan kutlu ve tarihi varlığımızın müdafaasıdır." diye konuştu.

- "Türk milleti mazluma sığınak, zalime ateştir"

Teröristlerin ihanetlerinin bedelini ağır bir şekilde ödediğini, her dağın yamacının ve her taşın altının kirden, pasdan arındırıldığını vurgulayan Büyükataman, Afrin'in yakında huzura kavuşacağını dile getirdi.

Büyükataman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti, Türk askeriyle birlikte yüzyıllarca okunacak yeni bir destana imza atmaktadır. Teröristler aldıkları ölümcül darbelerle son nefeslerini verme noktasına gelmişlerdir. Mazlumlar uzatılan zeytin dalıyla umutlanmışlar, hainler uzayan ve ufku saran milli öfkeyle kahrolmuşlardır. Günahkarlar köşeye sıkıştırılmış, suçlular kuyruklarını kıstırmışlardır. Türkiye havadan, karadan ateş olup Afrin'i kavramış, barış ve huzur olup masumları kollamıştır. Afrin, Esad'ın göz yummasıyla PKK'nın devletçilik oynadığı ilk yerdir. Körfez Savaşı ile merkezini Kuzey Irak'a kaydıran ve uyuşturucu kaçakçılığını ele alan PKK'nın daha önceki temel finansal kaynağı haraç ve Afrin'de kurduğu sistemdir. Özetle Türkiye Afrin'e kendi haklarını, kendi vatandaşlarını korumak, terörü yerinde ezmek için gitmiştir. Emperyalist devletlere güvenerek Türklüğe kasteden mikroplara dünya gerçeklerini hatırlatmaya gitmiştir. Türk milleti mazluma sığınak, zalime ateştir. Bu ateşte teröristler Allah'ın izniyle yanacak, Zeytin Dalı Harekatı huzur ve güvenliğimizi sağlayacaktır. Çünkü Afrin demek Hatay demektir, Afrin demek Kilis demektir. Yani vatan demektir. Bu vesileyle Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize şifalar diliyorum. Dua ve desteğimiz Mehmetçiklerimizledir."

Büyükataman, özellikle 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra, eski alışkanlıklarla, eskiyen siyasi taktiklerle ve siyasi kalıplarla birlik ve beka mücadelesinin sürdürülemeyeceğini ifade etti.

- "Cumhur ittifakı"

Türkiye'nin yeniden inşa ve ihyasında uyum yasaları başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin doğasına uygun olacak tüm mevzuat değişikliği ve düzenlemesine ellerinden geldiği, güçlerinin yettiği kadar destek vermeye kararlı ve hazır olduklarını kaydeden Büyükataman, cepheleşme değil kucaklaşma, ayrılık değil buluşma, kavga değil uzlaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Büyükataman, "cumhur ittifakı" teklifinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından ilk kez Kasım 2017'de dile getirildiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhur ittifakı teklifinde etkili olan başat maddeler 15 Temmuz hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanlığı sistemi içinde Cumhurbaşkanının seçimi usulü ve zorunlu bir model olarak cumhur ittifakıdır. Bu bağlamda, konunun iyi anlaşılması ve kavranması gerekmektedir.İç ve dış güvenlik sorunlarının giderek ağırlaştığı, vatanımızı içine alan husumet çemberinin giderek daraldığı, kısacası Türkiye'nin çok ciddi bir beka sorunuyla karşı karşıya kaldığı en buhranlı bir zamanda, derinleşen hükumet sistemi tartışmalarının milli mutabakatla halli yolunda MHP'nin attığı anayasa değişikliği adımı, son derece önemliydi. Gelinen noktada bizim durduğumuz yer ve çizgimiz bellidir. Biz bir yere gitmedik, dün de farklı davranmadık, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarlarına en sert muhalefeti yaptığımız dönemlerde dahi milli meselelerde devletimizin yanında olduk. Tıpkı merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in de yaptığı gibi. Bizim desteğimiz devletimizedir. Desteğimiz dış politika, terörle mücadele ve milli meselelerle ilgilidir bu böyle bilinmelidir. Bu saydıklarım MHP'nin varlık nedenleridir."
Kaynak: AA