Mete Yarar'dan Leopard açıklaması: Küstahlık

Özel Kuvvetler eski subayı ve güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar Afrin operasyonunun bilinmeyenleri Beyaz Tv ekranlarında anlattı.

Mete Yarar'dan Leopard açıklaması: Küstahlık
Mete Yarar'dan Leopard açıklaması: Küstahlık
Türker Akıncı'nın sunduğu Ne Var Ne Yok programına konuk olan efsane bordo bereli Mete Yarar Türk ordusunun sınır ötesinde başlattığı Afrin Operasyonuyla ilgili hiç bilinmeyen sırları canlı yayında açıkladı.

“Fırat Kalkanı'nda nasıl başardıysak Afrin'de de aynı şekilde başaracağız.” diyen Yarar 72 şehit verdiğimiz Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesinde istikrarın korunması için de, Afrin operasyonunun şart olduğunu belirtti.

SEN PKK'YI EZİYORSUN …TABİİ KULLANAMAZSIN

Alman Leopard 2 tanklarının Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılması nedeniyle Alman hükümetinin yeni hükümet kurulana kadar, Türkiye'ye satılan tankların modernizasyonu gibi kritik konularda karar alınmayacağını açıklamasını değerlendiren Yarar “Leopard tanklarını 15 Temmuz'da darbeciler kullandı. Darbeciler kullanırken mübahtı çünkü Türkiye aleyhine bir durum vardı 15 Temmuz'da. Sen PKK'yı eziyorsun, Suriye'de ÖSO'ya yardım ediyorsun. Adamların çıkarlarına ters düşüyorsun. Türkiye'nin güçleneceği bir operasyon icraa ediyorsun. Tabii ki kullanamazsın.” dedi.

KÜSTAHLIK

Alman hükümetinin aldığı kararı ‘küstahlık' olarak nitelendiren Yarar “Sen parasını ödediğin silah sistemlerini istediğin yerde kullanamayacaksın. Küstahlık burada başlıyor. “ diye konuştu.