Mersin Barosu'ndan Sevgi Evleri Çocuklarına Karne Hediyesi

İçel Barosu, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocuklara karne hediyesi olarak Deniz Müzesi gezisi armağan etti.

Mersin Barosu'ndan Sevgi Evleri Çocuklarına Karne Hediyesi
İçel Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, yurtta kalan 12 çocuğa yarı yıl tatilinde karne hediyesi olarak Sinem Şimşek, Ezgi Çakır ve Sevgi Evleri’nde çocuklardan sorumlu anneleri eşliğinde, Türk deniz harp tarihinin geçmişini gözler önüne seren müzede yer alan 500’den fazla tarihi objeler ve 800 kitaplı kütüphanesi gezdirildi.

İçel Barosu olarak karne sevinci yaşayan çocuklara, çocukların kültürel ve sosyal gelişimini sağlamak amacıyla İçel Deniz Müzesi’ni gezdirerek, deniz tarihi konusunda bilgi sahibi olmalarını sağladıklarını söyleyen Baro Başkanı Ali Er, “Yoğun bir eğitim-öğretim yılının ilk dönemini bitiren çocuklarımızın hem eğlenmesi hem de sosyal ve kültürel etkinliklerin içerisinde yer almasını sağlayarak, kaliteli zaman geçirmelerine vesile olmak bizleri mutlu etmektedir. Yarınlara umutla bakan çocuklar yetiştirmek için İçel Barosu üzerine düşen görevi yerine getirmektedir” dedi.

İçel Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Ruşen Ayşen Ayılgan ise, "Baromuzun Çocuk Hakları Merkezi, sorumluluk bilinciyle aktif çalışan, çocuklarımızın geleceği için eğitsel, sosyal ve kültürel projeler üreten, onların haklarını her daim arayan bir merkezdir. Yarıyıl tatilinde de Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarımızı unutmadık, onların kültürel ve sosyal gelişimine katkı sağladık” diye konuştu.

Kaynak: İHA