'MEBİM 147' Değerlendirme Toplantısı İzmir'de Yapıldı

İzmir'de, Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi Destek Büroları (MEBİM147) değerlendirme toplantısı yapıldı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, MEBİM 147 değerlendirme toplantısı İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Emine Azdiken, MEBİM 147 sayesinde merkez ve taşra teşkilat birimlerinin iş yükünün azaldığını ve birimler arasında koordinasyonun arttığını belirtti.

MEBİM 147'nin ilk zamanlarda yanlış bir algıyla ihbar ve şikayet hattı olarak algılandığına değinen Azdiken, "Son altı yılda iletişim merkezinden 590 bin 710 öğretmen ve 25 bin 731 idarecimiz de atama, yer değiştirme, kadro, özlük, izin, maaş ve ek ders gibi konularda hizmet aldı. Uluslararası yeterliliğe sahip bağımsız bir araştırma firması tarafından yapılan vatandaş memnuniyet araştırması sonuçlarına göre 2016 yılında merkezimizden hizmet alan vatandaşlarımızın memnuniyet oranı yüzde 89,7 çıktı." ifadelerini kullandı.

Azdiken, yapılan başvuruların 3 iş günü içerisinde cevaplandığına dikkati çekerek, asılsız ihbarların önüne geçmek için de başvuru sahiplerinin TC kimlik numarasının alınarak MERNİS üzerinden doğrulanmasının gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gelen ihbarların ilgili birimlere aktarıldığını belirten Azdiken, şunları kaydetti:

"Okula gönderilmediği iddiasıyla iletişim merkezini arayan öğrencilerimizin başvuruları incelenerek il ve ilçe müdürlüklerine iletiyor ve bu sayede okula gönderilmeyen 629 öğrencimiz eğitim öğretim hayatına kaldığı yerden devam etti. Ayrıca yaşça örgün eğitim dışına çıkmış 11 bin 53 vatandaşımızın da açık öğretim kurumlarına yönlendiriliyor.

Okul çevrelerinde öğrencilerimizi madde bağımlılığının tuzağına düşürmeye çalışan kişilerle ilgili çok sayıda ihbar geliyor. İhbarlarla ilgili emniyet güçleri ile irtibata geçilerek bu gibi durumlarda acil olarak müdahalede bulunuyoruz. İlk 5 yılda öğretmen ve idarecilerinden memnuniyetini ifade etmek için merkezi arayan öğrenci ve veli sayısının 20 bin 308 iken sadece 2017 yılında bu sayının 47 bin 362'ye ulaştı."

Toplantıya İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Uğur, ve şube müdürleri katıldı.

Kaynak: AA