Mahalli İdareler Derneğinden Başkan Yaşar'a Ziyaret

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Mahalli İdareler Derneği (MİD) Genel Başkanı Halime Başar ve yönetimini makamında ağırladı.

Mahalli İdareler Derneğinden Başkan Yaşar'a Ziyaret
Mahalli İdareler Derneği (MİD) Genel Başkanı Halime Başar ve yönetimini makamında ağırlayan Yaşar, belediyelerin gelir gider dengesini koruyarak hizmet üretmesi gerektiğinin altını çizerek, “Artık borçlu belediye, çalışanlarının maaşını ödeyemeyen belediye bahanelerinin arkasına saklanmaya hiç kimse inanmıyor. Belediyeler, zengin ailenin müsrif çocuğu değildir, kaynaklar verimli kullanılmalıdır, yetersizse kaynak üretilmelidir” dedi.



“Halkın parasını harcarken iki kez düşünmeli”

Konuklarına belediyenin çalışmalarından bahseden Başkan Yaşar, “Yenimahalle’nin modern ve gelişmiş bir ilçe haline gelebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Kaynakları verimli kullanmaya çalışıyoruz. Çünkü biz halkın parasını harcıyoruz, bu nedenle her projeyi hayata geçirmek için iki kez düşünüyor, halk bundan nasıl yararlanır diye düşünüyoruz. Belediyeler, sınırlı kaynaklarını dikkatli kullanmalarının yanı sıra gelirlerini arttıracak projeler de üretmelidirler. Gelirler az giderler fazla ise sıkıntı büyür ve aşılamaz hale gelir. Benim için emek en yüce değerlerdir. İkinci gün çalışanıma maaş ödemedim. Birçok yatırım yaptık. Sizler de belediyelerin güçlenmesine katkı sağlayabilirsiniz, bizim sorunlarımızı dile getirin. Birlikten kuvvet doğar” ifadelerini kullandı.

Yenimahalle Belediyesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getiren Halime Başar ise, Yaşar’ı örnek hizmet anlayışından dolayı tebrik etti. Başar, “Yenimahalle Belediyesi başarılı projelere imza atan bir belediye. Kimseyi inancına, ırkına, mezhebine ve partisine göre ayırt etmeyen bir başkansınız. Başarılarınız takdire şayan” diye konuştu.

Kaynak: İHA