Kazım Karabekir Vefatının 70. Yılında Anıldı

Kazım Karabekir, vefatının 70. yılı dolayısıyla Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde düzenlenen programla anıldı.

Kazımkarabekir Parkı'ndaki törende, Kaymakam Ramazan Polat ve İlçe Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, anıta çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından program, Kazımkarabekir Belediyesi Konferans Salonu'nda devam etti.

Karaman Valisi Fahri Meral, burada yaptığı konuşmada, ülkelerin, tarihi ve milli değerleriyle var olduğunu söyledi.

Kazım Karabekir Paşa'nın da Türkiye'nin yakın tarihinin önemli değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Vali Meral, "O sadece askeri kimliğiyle değil, İstanbul milletvekili, TBMM'nin unutulmaz başkanlarından birisi olarak da Türk tarihinin unutulmaz simalarından birisi olmuştur." dedi.

Kazım Karabekir Paşa'nın kendisine verilen görevleri büyük başarılarla yerine getirdiğini belirten Meral, şunları kaydetti:

"Bizler Kazım Karabekir Paşa’nın cesaretini ve gayretini bütün zamanlara taşıyarak ilimizin ve ülkemizin değerlerini ve kazanımlarını daha da üst noktalara taşımanın gayretindeyiz. İnanıyorum ki bu aziz millet böylesi büyük insanların hayatını, mücadelesini ve hatıralarını her daim yaşatacak ve bir miras gibi kuşaktan kuşağa aktaracaktır.”

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ise, Kazım Karabekir Paşa’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında bir çok emekleri olduğunu ifade ederek, "Bir çok savaşlarda yer almış. Bir çok anlaşmaya imza atmış. Savaşlar bittikten sonrada çabası bitmemiş. Övünmekle gurur duyduğumuz büyük bir insan. Yeniden doğan bir ülkenin ne ihtiyacı varsa emek sarf etmiş." diye konuştu.

Daha sonra, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Alaattin Uca, Kazım Karabekir'in hayatını anlatan sunum yaptı.

Programa, Garnizon Komutanı Per. Albay Yurdakul Kazım Türkmen, Kazımkarabekir Kaymakamı Ramazan Polat, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, daire müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA