Kargı HEM'de Bu Yıl 15 Kurs Açılacak

İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu toplantısı Kargı Kaymakamı Emre Çifci başkanlığında yapıldı.

Kargı HEM'de Bu Yıl 15 Kurs Açılacak
Toplantıda 2017-2018 eğitim öğretim yılı 1. dönem eğitim faaliyetlerinin değerlendirilmesi, 2018 yılı içerisinde açılması planlanan kurslar, ilçe halkından gelen kurs açılması taleplerinin görüşülerek açılması mümkün olan kursların değerlendirilmesi, Açık öğretim lisesi ve açık öğretim orta okulu faaliyetleri hakkında bilgilendirilme yapılması, kurumlarla işbirliği yapılarak sağlık, tarım, hayvancılık, gibi konularda toplantı ve seminerler düzenlenmesi, halk eğitim faaliyetlerinin yaygınlaşması ve ilçe halkının kurslara daha aktif biçimde katılması için alınacak tedbirlerin görüşülmesi konuları görüşüldü.

Toplantıda Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Çelik tarafından 2017 yılında yapılan faaliyetler ve 2018 yılında yapılması planlanan faaliyetler sunum halinde komisyon üyelerine anlatıldı.

’15 kurs açılacak’

Alınan kararla, Kargı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2018 yılında Kargı’da Bilgisayar, hızlı klavye kullanımı, hijyen eğitimi, arı yetiştiriciliği, katı yakıtlı kalorifer ateşleyiciliği, aşçı çırağı, el sanatları dokuma, örtü altı sebze yetiştiriciliği, peynir yapımı, meyve budama, el sanatları dokuma, bamya yetiştiriciliği, avcı eğitimi, İngilizce, müzik olmak üzere 15 kurs açacak.

Toplantıda ayrıca açılacak olan kurslara ilçe halkının daha aktif biçimde katılması için alınacak tedbirlerde görüşüldü.

Kaymakamlık toplantı salonunda ilçe kaymakamı Emre Çifci başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Emniyet Amiri Komiser Y. Deniz Demirel, İlçe Jandarma Komutan V. J. Kd.Bçvş İsmail Balaban, İlçe Spor Müdürü Hüseyin Karakuş, İlçe Özel İdare Müdürü Hüseyin Ünal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burak Coşkun, İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özgür Dökmeci, Kargı Esnaf Odası Başkanı Fevzi Bilgin, Kargı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mahmut Güngör ve okul müdürleri katıldı.

Kaynak: İHA