'K1' Yetki Belgesinde İndirim

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Saim Alpaslan, yurt içinde yük taşımacılığı yapanların alması zorunlu olan "K1" yetki belgesi için alınan ücrette indirime gidildiğini bildirdi.

Alpaslan, yaptığı açıklamada, Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile ilgili değişiklik yapıldığını hatırlatarak, fiyatlarda yeni düzenlemelerin yapıldığını belirtti.

Yüksek belge fiyatlarından dertli olan taşımacılık sektörünün, beklediği indirimin geldiğini ifade eden Alpaslan, şunları kaydetti:

"Yetki belgesi süreleri yine 5 yıl olup 5 yıldan sonra tekrar yenileme yapılacaktır. Sayısal takograf kartı odamızca verilmeye başlandı. E-Belge sistemine geçilmiş olup oda üyelerimiz internet ortamından rahatlıkla oda belgelerini alabileceklerdir. Daha önce 23 bin lira olan K1 yetki belgesi 10 bin liraya düşürülmüştür. Aynı zamanda K1 belgelerinde yük taşımacılığı yapan belge sahipleri için tonajlarında da indirim yapıldı. Şahısların kullandığı araçlarda 30 ton olan tonaj şartı 25 tona, şirketler de ise 110 ton olan tonaj şartı 50 tona çekilmiş oldu. Araç ekleme bedeli ise 300 lira oldu."

Kaynak: AA