İzmir EMITT'te Tanıtıldı

İzmir, İstanbul'da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) açılan stantlarda tanıtıldı.

İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) yapılan açıklamaya göre, İZKA tarafından hazırlanan ortak stantta İzmir ve ilçelerinin tanıtımı için stantlar açıldığını belirtildi.

İzmir'in yerel lezzetlerinin de tanıtıldığı fuarda, katılımcılara gevrek, incir, lokum ve zeytinyağı ikramlarında bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, fuara 40 kişilik bir heyetle katıldıklarını aktardı.

İzmir'in 2018'de turizm açısından güzel bir yıl geçireceğini beklediklerini ifade eden Taşbaşı, "Sadece deniz turizmi de değil, kültür turizminden, termal turizme kadar birçok turizm çeşidine ev sahipliği yapıyoruz. Burada İzmir çatısı altında tek elden, bütünsel bir tanıtım çalışması yapıyor olmak İzmir’in marka değerini artırıyor." ifadelerini kullandı.

- İzmir'den BAE'ye direk uçuş

Air Arabia Türkiye yetkilisi Nuket Angın ise 27 Haziran 2018 tarihinden itibaren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İzmir’i birbirine bağlayan ilk havayolu şirketi olarak uçuşlarına başlayacaklarını bildirdi.

İzmir'in Türkiye'de 5'inci uçuş noktaları olacağını dile getiren Angın, şunları kaydetti:

"Türkiye; kültürü, tarihi, doğası ve sosyal dokusu ile her dönem çok fazla ilgi çeken bir ülke olmuştur. İzmir’e yapılan bu yeni uçuş ile BAE ve tüm körfez ülkelerinde yaşayanlar tatillerinde ziyaret edebilecekleri heyecan verici bir yeri daha tanıyacaklar."

İzmir Kalkınma Ajansı Tanıtım ve Dış İlişkiler Birim Başkanı Nazlı Kayı da, "Air Arabia ile 3 yıldır devam eden süreç nihayet sonuçlandı. Haziran ayında başlayacak uçuşlara kadar Birleşik Arap Emirliklerinde bir çalıştay ve İzmir’de BAE’den gelen turizm profesyonelleri ve gazetecileri ağırlayacağımız bir organizasyon yaparak İzmir’in tanıtımına katkı sağlayacağız. Bu uçuşların başlaması İzmir'e ticari anlamda da büyük getiri sağlayacak. Dubai ve Sharjah üzerinden BAE ve komşu ülkelerden İzmir’e ulaşım olanağı artacak." ifadelerinin kullandı.

Kaynak: AA