Hisarcık Mehter Takımı'ndan Askerlere Destek Gösterisi

Kütahya’nın Hisarcık İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı işbirliği, Müftülük ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin katkılarıyla mehter takımı, Cuma namazı sonrası Afrin Harekatı’na katılan askerlere destek gösterisi sundu.

Hisarcık Mehter Takımı'ndan Askerlere Destek Gösterisi
Cumhuriyet Meydanı Çarşı Camisi önünden hareket eden mehter takımı gösteri için belediye hizmet binası önüne geldi. Gösteri öncesi bir konuşma yapanmMehter takımında görevli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Gökhan Sait Mamak, ”Biz bugün şanlı ordumuza destek için buradayız. Birkaç günden beri ordumuz Afrin’de hem bize hem de din kardeşlerimize tehdit unsuru olan birkaç terörist gurupla mücadele ediyor. Biz oraya gidip savaşamıyoruz. Ama Allah göstermesin bir savaş çıktığında yaşlısıyla genciyle herkesin orada olacağından en ufak bir şüphem yok. Bizim burada yapabileceğimiz onlara dua etmek veya bu şekilde halk olarak onların arkasında olduğumuzu göstermek. Biz Türk milleti olarak Afrin’deyiz. Başka Müslüman bir ülkede zulüm olduğunda yine orada olacağız. Çünkü biz 600 yıldır buralarda hüküm sürdük, buralara başka ülkeler gibi sömürge için gitmedik. Gittiğimiz yerlere adalet, huzur ve kardeşlik getirdik” diye konuştu.

Coşkuyla izlenen Hisarcık Mehter Takımının gösterisinin sonunda İlçe Müftüsü Mustafa Arda tarafından askerlerimiz için dua yapıldı.

Hisarcık Mehter Takımının gösterisine Kaymakam Tuncay Karataş, Belediye Başkan Vekili İsmail Kaya, İlçe Müftüsü Mustafa Arda, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, Protokol üyeleri, Okul Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

(MA-EFE)
Kaynak: İHA