Güroymak'ta Eğitim Alanında Bir İlk

Bitlis’in Güroymak Kaymakamlığı “15 günlük üniversiteye hazırlık, kamp projesi” startını verdi.

Güroymak'ta Eğitim Alanında Bir İlk
Güroymak Selahattin Eyyubi Erkek İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdunda 100 öğrenci, İpek Yolu Teknik ve Mesleki Lisesi Kız Öğrenci Yurdunda 114 öğrenci olmak üzere toplamda 214 öğrenciye, “15 günlük üniversiteye hazırlık kamp projesi” kapsamında sınavlara hazırlanıyor. 15 günlük kamp boyunca öğrencilere yeme, içme, yatma ve bütün kaynak kitapları kaymakamlıkça karşılandığını belirten Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, "Ayrıca ortaokul son sınıf öğrencilerimize ‘15 günlük liselere hazırlık kamp projesi’ kapsamında Fatih İlkokulunda 100 öğrencimize kurs veriliyor. Bu öğrencilerimizin öğle yemekleri ve kaynak kitapları yine kaymakamlığımızca karşılanıyor" dedi.

Burada öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Alibeyoğlu, başarının çok ve düzenli çalışmayla elde edileceğine vurgu yaptı. Öğrencilere başarı dileğinde bulunan Alibeyoğlu, "Ben hepinizin üniversiteye gitmenizi ve güzel bölümlerde okumanızı, ilerde hepinizin bir yerlere gelmenizi istiyorum. Önemli olan geldiğiniz yerde en iyi olmaktır. Bardağın hep boş tarafına bakmayın, mutlaka dolu tarafına da bakın. Yaşanan olumsuzluklara rağmen hep gayretli olun. Olumsuz bir durumda hemen boş vermeyin. Bu şekilde başarıyı daha kolay yakalarsınız. Yolunuz, bahtınız açık, şansınız bol olsun” diye konuştu.

Öğrencilerle yapılan sohbetin ardından Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu ve Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ergün okuldan ayrıldı.
Kaynak: İHA