FETÖ Sanığı Polislerin Yargılandığı Dava

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan farklı rütbelere sahip eski Emniyet mensubu 6'sı tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan farklı rütbelere sahip eski Emniyet mensubu 6'sı tutuklu 21 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Yasin Kirik, Ahmet Salık, Basri Deveci, Cumali Helvacı, Hüseyin Sarı, Savaş Hekimoğlu ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Mahkemede tanık olarak dinlenen R.P, sanık Cumali Helvacı ile Kayseri Emniyet Müdürlüğünde beraber çalıştığını söyledi.

Sanık Helvacı'nın sohbet toplantısı organize ettiğini belirten ileri süren R.P, "Bizden himmet paralarını da Helvacı isterdi. Parayı üst bir abiye verdiğini tahmin ediyorum. Benim Kayseri'den Hakkari'ye tayinim çıktı. Ben giderken ismini bilmediğim biri abilik yapıyordu." dedi.

Daha sonra Cumhuriyet savcısı tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamı ve eksik hususların giderilmesi yönünde mütalaasını verdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Salık, Deveci ve Kirik'in adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı 16 Mart'a erteledi.
Kaynak: AA