EMİTT'te Edremit İlgisi

Dünyanın beş büyük turizm fuarı olan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı 22. Kez kapılarını açarken fuarda yerini alan Edremit ilçesi standı büyük ilgi gördü.

EMİTT'te Edremit İlgisi
Balıkesir’in Edremit ilçesi, 25-28 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen 22. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) yerini aldı. Edremit Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Edremit Ticaret Odası tarafından birlikte hazırlanan stantta ilçenin tanıtımı yapılıyor. Edremit heyeti, Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi’nin 3 numaralı salonunun C-316 numaralı standında ziyaretçilerine ağırlıyor.

Kaymakam Ali Sırmalı, Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Özgirgin, Metin Tunçer ve Edremit Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Balya, Belediye Meclis Üyeleri Mübera Uyar Karaca, Hasan Bodur, Ticaret Odası yöneticilerinin ev sahipliği yaptığı Edremit standında turizm profesyonellerine, seyahat acenteleri ve tur operatörleri başta olmak üzere bütün konuklara Kazdağları’nın yemyeşil doğası ile Ege’nin masmavi sularının buluştuğu Edremit’in tanıtımı yapılıyor.

Edremit standında ilçenin doğal güzelliklerinden Kazdağları’na, termal kaynaklarından mavi bayraklı plajlarına, tarihi Antandros kentinden Roma’ya gidip İtalya’yı kuran Aeneas’a, tescilli yeşil çizik zeytinden dünyaca ünlü zeytin ve zeytinyağlarına kadar zenginlikler anlatılıyor. Ayrıca turizm işletmecileri tarafından tesis ve işletmeler ile tanıtıcı bilgiler veriliyor. Edremit’in diğer tanıtım faaliyetlerinde soğuk heykeller de görev yaparak ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Fuar ile ilgili bilgi veren Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit’in büyüyen ve gelişen yapısı ile turizmin önemli merkezlerinden birisi olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti, bu doğrultuda içenin tanıtımı için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmaya devam ettiklerini söyledi.



Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin ise Edremit’in tarihin, termalin ve turizmin merkezi olması için çalıştıklarını belirterek 85 ülkeden 5 bine yakın katılıcının yer aldığı EMİTT Fuarı’nda Edremit’in tüm güzellikleri ile tanıtıldığını ifade etti.

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer ise Edremit’in denizi, kumu, güneşi, termalinin yanı sıra Antandros Antik kenti ve mitolojik kahraman Aeneas başta olmak üzere kültür turizmi ile de ön plana çıkacağını ifade etti.

Fuarda, AK PArti MKYK Üyesi Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç,Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, belediye başkanları, turizm sektör temsilcileri, sanatçılar Edremit standını ziyaret etti. Bazı televizyon ve basın yayın organları da Kaymakam Sırmalı ve Başkan Yardımcıları Özgirgin ve Tunçer ile röportaj gerçekleştirdiler. EMİTT Fuarı 28 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek.
Kaynak: İHA