DT'de 'Tiyatro Sineması' başlıyor

Devlet Tiyatroları, National Theatre iş birliğiyle "Tiyatro Sineması" projesini hayata geçirecek.

DT'de 'Tiyatro Sineması' başlıyor
Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü ve National Theatre iş birliğiyle 'Tiyatro Sineması' projesi hayata geçirilecek.

DT'den yapılan açıklamaya göre, 'Tiyatro Sineması' projesi kapsamında, National Theatre'ın 2017-2018 repertuvarında yer alan kapalı gişe oyunlarının sahnelendiği salondaki en iyi koltuğun bakış açısından yapılan ve özenle kurgulanan kayıtları, Türkçe alt yazılı tiyatro filmi olarak her pazartesi günü saat 19.00'da Akün Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Şubat 2018'de başlayacak olan proje bir sonraki tiyatro sezonunun oyunlarını da kapsayacak şekilde 2019 yılına kadar sürecek.

'Tiyatro Sineması' ile National Theatre'ın dünyanın dört bir yanında gösterilen canlı sahne performansları, uluslararası tiyatro dünyasında yönetmen ve oyuncu olarak yer alan sanatçıların çalışmaları Başkentli sanatseverler tarafından izlenebilecek.

Tiyatro kültürünün beşiği sayılan İngiliz tiyatrosunun seçkin örneklerini, Türk tiyatro seyircisine ve tiyatro eğitimi veren okulların öğrencilerine sunmanın amaçlandığı projede, National Theatre'ın tiyatro yaklaşımları, repertuvar politikası ve reji anlayışları açısından bir kültür alışverişinin oluşması da hedefleniyor.

Dünyada rekor kıran oyunlar projede

Açıklamaya göre, 'Tiyatro Sineması' projesinde Ivo Van Hove, James Macdonald, Simon Stone, Davide Leveaux, Dominic Cooke, Michael Longhurst, Jude Law, Benedict Cumberbatch gibi sanatçıların çalışmaları izlenebileceği gibi, yönetmenler ve sanatçılarla oyun hakkında yapılan röportajlar da yer alacak.

25 ülkede 1400 sinema salonunda canlı olarak yayınlanan ve 225 binden fazla seyirciye ulaşarak bir rekor kıran 'Hamlet' başta olmak üzere Amadeus, Obsesion, Hadda Gabler, Yerma, Twelfth Night, Rosencrantz & Guildenstern Are Dead, Who's Afraid of Virginia Woolf, Follies, Peter Pan, Salome gibi dünyaca ünlü oyunlar izlenebilecek.

'Tiyatro Sineması' projesi hakkında detaylı bilgiler 'www.devtiyatro.gov.tr' adresinden takip edilebilecek.
Kaynak: AA