Devlet Desteğiyle Kurduğu Serada Mantar Tohumu Üretecek

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Beyendik Beldesi’nde devlet desteğiyle mantar serası kuran vatandaş, şapkalı kültür mantarın ardından istiridye mantarı da üretmeye başladı. Genç girişimci, kendi tohumlarını üretmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Devlet Desteğiyle Kurduğu Serada Mantar Tohumu Üretecek
Beyendik Beldesi’nde 2016 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Destekleme Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi programından yararlanan 28 yaşındaki Mustafa Akgül, mantar serası kurdu.

30 bin TL hibe desteği aldığını söyleyen Mustafa Akgül, "Kendimiz de katkıda bulunarak tesisimizi 50 bin TL’ye kurduk. İlk etapta şapkalı kültür mantarı üretmeye başladık. Bir yıl üretimde bulunduk. Bizim açımızdan zorluklar vardı. Özellikle tohum getirtme konusunda sıkıntı yaşıyorduk. Daha sonra lezzetli olan istiridye mantarına yöneldik. Bu yıl ilk kez üretim yapıyoruz. Projeyi aldığımız gibi bırakmadık, geliştiriyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde de kendi tohumumuzu kendimiz üretmek için çalışmalara başladık. Bunun araştırmasını yapıyoruz. Hiçbir yere bağlı kalmadan kendi tohumumuzla mantarımızı yetiştireceğiz. Keşan halkına ve tüm Trakya’ya ürün pazarlayacağız" dedi.

Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Sanat Tarihi Bölümünden 2012 yılında mezun olduğunu hatırlatan Mustafa Akgül, "Üniversiteden mezun olduktan sonra atanamadım. Devletimiz böyle bir proje sundu. Ben de projeden yararlandım. Şu anda gayet memnunum. Bu tür projelerin daha da desteklenmesini istiyoruz. Bölgemizin gençleri de bu tür projelerden yararlansın" diye konuştu.

Kaynak: İHA