Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye 'Afrin' yanıtı

ABD'ye Afrin yanıtı veren Erdoğan, "ABD'nin bayraklarıyla terör örgütleri bölgede cirit atıyor. Bunu neyle izah edeceğiz"dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye 'Afrin' yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye 'Afrin' yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili ''Bundan rahatsız olan sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim 'Savaşa Hayır' diye bir kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin barışa evet dediklerini de pek duymadık'' dedi. Birilerinin ısrarla operasyonun kısa sürmesi telkininde bulunduğunu belirten Erdoğan, ''Afganistan ne kadar sürdü? Yaklaşık 20 yıl. Bize bu aklı verenler biraz da kendileri kullansalar ne olur?'' ifadesini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısının 'ÖSO El Kadide'den çıktı' sözlerine çok sert yanıt veren Erdoğan, 'ÖSO'ya terörist diyenler aksine, PYD, DEAŞ, PKK'nın tam kendileridir' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bizim milletimizin ve ordumuzun elinde asla çocuk kanı kadın kanı masum kanı yoktur. Hiçbir zaman da olmayacaktır. Bunlar kadim dönemlerden beri Türk askerinin kati kurallarıdır. Bazı kesimler bunu iyi duysunlar bugün operasyonun 7. günü 343 terörist etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Bunlar tespit edilenler.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ'NE TEPKİ

Bundan rahatsız olan sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim 'Savaşa Hayır' diye bir kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin barışa evet dediklerini de pek duymadık.

Şu anda PYD YPG DEAŞ PKK bütün bu terör örgütlerinin taciz harekatına karşı bizim uluslararası hukuktan doğan haklarımızı hasmedeyen sözde dernek veya kişiler kusura bakmasınlar attığımız adım kararlı bir adımdır. Mazlumların mağdurların bu hakkını da sonuna kadar koruyacağız. Biz hak bildiğimiz yolda sonuna kadar yürüyeceğiz. Bu beyefendiler bugüne kadar hiçbir zaman yerli ve milli olmadılar. Artık bıçak kemiğe dayandı ayın 20'sinde adımı attık inandığımız bu yolda Mehmetlerimizle yürüyoruz.

AZERİ MİLLETVEKİLİNE TEŞEKKÜR

Türkiye'nin Afrin'deki operasyonu sadece ve sadece terör örgütlerine ve teröristlere yöneliktir. Avrupa Parlamentosu'nda bunu istila harekati olarak göstermek istenyenlere söylüyorum gidin istila hareketini önce Libya'da Ruanda'da Mali'de arayın. Burada da Azeri milletvekili Seyidov kardeşime oradaki dik duruşundan dolayı teşekkür ediyorum.

Birileri ısrarla bize bu operasyon kısa sürsün diye güya telkinde bulunuyor. Ben de o birilerine özellikle söyledim eğer biz devlet olarak sahip olduğumuz askeri gücü hoyratça kullanmaya kalksak tanklarımızla uçaklarımızla önümüze gelen her şeyi dümdüz edip geçsek bu operasyon birkaç günlük iştir. Afrin'i işgale gitmiyoruz. Biz masum sivillerin can ve mal güvenliğini de hesaba katıyoruz. Daha 7 gün oldu ya. Afganistan ne kadar sürdü? Yaklaşık 20 yıl. Libya ne kadar sürdü? Bize bu aklı verenler biraz da kendileri kullansalar ne olur? İş Türkiye'ye gelince acaba bu acelecilik nereden çıkıyor?

''BİR STRATEJİK ORTAK STRATEJİK ORTAĞINA BÖYLE BİR ŞEYİ NASIL YAPAR?''

Silahlar onlara akıtılıyor. Bu ne menem iştir. Bir taraftan PKK terör örgütüdür diyeceksin. En büyük üzüntümüz Amerika'nın bayrakları ile bu terör örgütleri şu anda bölgede cirit atıyorlar. Sayın Başkan bizi bu kadar eleştirmeyin diyor. Bir stratejik ortak stratejik ortağına böyle bir şeyi nasıl yapar? Ben kendilerine teşekkür ediyorum NATO Genel Sekreteri Türkiye haklı olarak kendi hukukunu korumaktadır diyor. Acaba niçin Amerika bu işlerden bu kadar uzak duruyor. Hala Türkiye'deki Amerika karşıtlığından bahsediliyor. 5 bin TIR bu silahlar buraya niçin geliyor? Kime karşı kullanılmak üzere buraya geliyor?

''BİZ KENDİ KENDİMİZE YETERİZ''

Amerika halkı diyor ki biz vergileri bunun için mi veriyoruz? Burada artık yeni bir değerlendirmenin yapılması lazım diyor. Sayın Başkan da biz bu kadar ekonomimizi güçlendirmeyi buralara bu silahları göndermek için mi yaptık diye bunu bana kendisi de söyledi. Bunlar bizde soru işaretleri ortaya koyuyor. Ya bu işi yapacaksak teröre karşı mücadeleyi beraber vereceğiz yoksa teröre karşı mücadelede kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Biz kendi kendimize yeteriz. Bir terör koridoru oluşturmak olanlara cevabımız şudur biz Suriye'deki son terörist ortadan kalkana bu ülke asli sahipleri için emin bir yer haline gelene kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz.

''DÜĞÜNE GİDER GİBİ CEPHEYE KOŞAN BİR MİLLETİZ''

Bugün 7. gününe giren Zeytin Dalı Operasyonumzuu hedeflerimize ulaşana kadar sürdüreceğiz. Mümbiç'i teröristlerden arındıracağız. Sonra da Irak sınırına kadar hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Her kim terörizme karşı ise kendisini bu mücadelede bizim yanımızda olmalarını isteriz. Düğüne gider gibi cepheye koşan bir milletiz. Mehmetlerimiz ne diyorlardı? 'Afrin'e düğüne gidiyorum.' Hedef bu. Hepsinden öte bizim askerimiz şehadete gidiyor.

''KİLİSELERİNİZE ROKETLER DÜŞSE TEPKİNİZ NE OLUR?''

Atılan roketler Kilis'te tarihi camimize düştü. Namaz esnasında iki kardeşimiz şehit oldu. Batı bunu görüyor mu? Bize operasyonu çabuk tamamlayın diye akıl verenlere sesleniyorum kiliselerinizin içine roketler düşse sizin tepkiniz ne olur? Avrupa'da oradaki mescitlerimiz yakılıyor. Havalimanında yolculuk yapacak olan vatandaşlarımız oralardaki PKK'lıların saldırılarına uğruyor.

''ÖSO'YU TERÖRİST OLARAK VASIFLANDIRAN TERBİYESİZLER...''

Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) terörist olarak vasıflandıran terbiyesizlere de açıkça söylüyorum benim Mehmet'imin yanında bu mücadelenin içinde yer alan ÖSO, şahsiyetli onurlu mücadelenin onlar da askerlerdir. Kendilerini alkışlıyorum. ÖSO'ya terörist diyenler tam aksine PYD'nin PKK'nın DEAŞ'ın YPG'nin tam benzerleridir kendileridir.