CHP İzmir'den Kılıçdaroğlu'na Tam Destek

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel önderliğinde CHP 36. Olağan Kurultayı öncesi yapılan toplantıda, İzmir’den 56 kurultay delegesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması ve önerilmesi konusunda imzalarını verdi.

CHP İzmir'den Kılıçdaroğlu'na Tam Destek


CHP 3-4 Şubat’ta gerçekleşecek kurultaya kilitlendi. CHP 36. Olağan Kurultayı için İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, Yalova Milletvekili Muharrem İnce adaylıklarını açıklarken eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun da genel başkanlık yarışına gireceği öğrenildi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de kurultaya sayılı günler kala, olağan delegeler ve kongrede seçilen delegelerle bir araya geldi. Toplantı PM, YDK üyeleri, milletvekilleri ve delegelerle Tarihi Havagazı Fabrikasında gerçekleşti. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, İzmir’den CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na tam destek çıktı. 56 delegenin katıldığı toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel destek imzalarını aldı. PM için isim önerilmesinin gündeme gelmediği buluşmada bazı isimlerin genel merkez yöneticiliğine talip oldukları öğrenildi. Ayrıca her ilden istenen kurultay sonuç bildirgesini hazırlama görevi İzmir’de Serkan Kalmaz’a verildi.



“Ülkenin durumu itibariyle genel başkan değiştirmek doğru değil”

Programın ardından basına açıklamaya yapan Başkan Yücel, “Kurultay delegelerimizle önümüzdeki süreçle ilgili bir araya geldik. Yapmış olduğumuz toplantıda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevine devam etmesi konusunda ortak bir karar alındı. Görüş birliği oluştu. 56 kurultay delegesi katıldı.

56’sı da yeniden genel başkanın aday olması ve önerilmesi konusunda imzalarını verdiler. Türkiye Cumhuriyeti ve ülkemizin içinde bulunduğu durum itibariyle genel başkan değişikliği doğru değil. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Genel Başkanımız partimizi ve ülkemizi en iyi yönetecek kişidir. 2019 bir yerde kader seçimleri. Bu kurultayımızda göreve gelecek kadrolar gerek partimizi seçimlere hazırlayacak gerek de CHP iktidara geldiğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetecek kadrolardır. Bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Toplantımızda farklı bir görüş belirten olmadı. Kurultayımızda PM, YDK gibi organların seçimi de yapılacaktır. Tüzüğümüzde herkesin aday olma hakkı vardır. Partimize ve ülkemize katkı koymak noktasında bunların hepsini genel başkanımızla konuşacağız. Toplantıya katılamayan bazı arkadaşlarımız mazeretlerini bildirdiler. Ama onlar da tam destek noktasında. Süreçte gerekirse İzmir’de ya da Ankara’da delegasyonumuzla tekrar bir araya gelebiliriz” dedi.

Kaynak: İHA