CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

'Kalbimiz Afrin için atıyor. Afrin'de askerlerimiz var. Onların başımızın üstünde yeri var. Onlar, eksi 3035 derecede, zor şartlarda mücadele ediyor, biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşayalım diye. Terör örgütleriyle mücadele ediyorlar. Terörden en büyük acıyı çeken bir ülkenin vatandaşları olarak kendi ülkemizde terör istemiyoruz. Hiçbir ülkede terör istemiyoruz. Orta Doğu'nun kan gölüne dönmesini de istemiyoruz. Bir an önce Orta Doğu'nun her tarafında barış, huzur olsun, herkes kardeşçe yaşasın. En büyük arzumuz budur' 'Kartal'dan Gebze'ye selam gönderiyorum. Kartal, belediyeyi CHP'ye verdi, sorunu çözüldü. Gebze ve Kocaeli, sana sesleniyorum. Gebze'yi ve Kocaeli'yi alacağız, tapu sorununu tamamen çözeceğiz. Neden böyle öz güvenle söylüyorum? Nedeni şu, biz cebimiz için çalışmıyoruz, biz vatandaş için çalışıyoruz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kalbimiz Afrin için atıyor. Afrin'de askerlerimiz var. Onların başımızın üstünde yeri var. Onlar, eksi 30-35 derecede, zor şartlarda mücadele ediyor, biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşayalım diye. Terör örgütleriyle mücadele ediyorlar. Terörden en büyük acıyı çeken bir ülkenin vatandaşları olarak kendi ülkemizde terör istemiyoruz. Hiçbir ülkede terör istemiyoruz. Orta Doğu'nun kan gölüne dönmesini de istemiyoruz. Bir an önce Orta Doğu'nun her tarafında barış, huzur olsun, herkes kardeşçe yaşasın. En büyük arzumuz budur." dedi.

Kılıçdaroğlu, Kartal Belediyesi'nce düzenlenen "Soğanlık Yeni Mahalle Tapu Dağıtım Töreni"ndeki konuşmasında, 60 yıldır çözülemeyen tapu sorunun Kartal Belediyesi tarafından çözüldüğünü dile getirerek, tapularını alacak vatandaşlara "hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

"Türkiye'de adalet için" 732 kilometre yürüdüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu ülkede kim adalet istiyorsa, görüşü, kimliği, inancı ne olursa olsun, onun yanında olacağını, onun için mücadele edeceğini söyledi.

"Hepimiz birlikte yaşamak istiyoruz, huzur içinde yaşamak istiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, kavga, gerginlik istemediklerini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, ortamın gerildiğini savunarak, "Biz, gerginlikten yana değiliz. Biz, kendi ülkemizde hep beraber, birlikte, 80 milyon huzur içinde yaşamak istiyoruz." diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Kalbimiz Afrin için atıyor. Afrin'de askerlerimiz var. Onların başımızın üstünde yeri var. Onlar, eksi 30-35 derecede, zor şartlarda mücadele ediyor, biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşayalım diye. Terör örgütleriyle mücadele ediyorlar. Terörden en büyük acıyı çeken bir ülkenin vatandaşları olarak kendi ülkemizde terör istemiyoruz. Hiçbir ülkede terör istemiyoruz. Orta Doğu'nun kan gölüne dönmesini de istemiyoruz. Bir an önce Orta Doğu'nun her tarafında barış, huzur olsun, herkes kardeşçe yaşasın. En büyük arzumuz budur."

- "Kul hakkını sonuna kadar savunuruz ve koruruz"

Kılıçdaroğlu, bir sorunu çözmek için önce inanmak ve "Bu sorunu çözeceğim" demek gerektiğine işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kartal'da binlerce kişi tapusu olmayan evde oturuyorsa, yıllardır mücadele ediliyor ve söz verildiği halde yerine getirilmiyorsa, bir belediye başkanı 'Ben bu sorunu çözmeye kararlıyım, sorunu çözmek için mücadele edeceğim' diyorsa, bugün geldiğimiz tablo, inanmışlığın, sorunu nasıl çözeceğini bize gösteriyor. Bir sorunu çözmek için önce soruna kilitlenecek, azim ve kararlılıkla yola çıkacaksınız. Azim ve kararlılıkla yola çıkarsanız, çözemeyeceğiniz hiçbir sorun yoktur. Biz, sorunları çözmek için ortak aklı egemen kılıyoruz. Kim adaletsizlikle karşı karşıya ise kim hak aradığı halde yıllardır o hakkı ve hukuku alamıyorsa, adaleti sağlayamıyorsa, biz hep beraber mücadele edeceğiz. Adaleti, hakkı ve hukuku birlikte sağlayacağız. Tabii sanmayın sadece bu sorun Kartal'da çözüldü. Evet, bu sorun Kartal'da çözüldü ama bu sorunu yaşayan Türkiye'de binlerce insan var.

Burnumuzun dibinde, Gebze var. Onlarca yıldır çözülemiyor. Kim çözecek? Biz çözeceğiz, çözmek için mücadele edeceğiz. Kartal'dan Gebze'ye selam gönderiyorum. Kartal, belediyeyi CHP'ye verdi, sorunu çözüldü. Gebze ve Kocaeli, sana sesleniyorum. Gebze'yi ve Kocaeli'yi alacağız, tapu sorununu tamamen çözeceğiz. Neden böyle öz güvenle söylüyorum? Nedeni şu, biz cebimiz için çalışmıyoruz, biz vatandaş için çalışıyoruz. Vatandaş evinde huzur içinde yaşıyorsa, ben huzur içinde olacağım. 'Vatandaşın derdi var, ben keyfime bakayım.' olursa, o memlekette huzur olmaz. Ne zaman vatandaş huzurlu, siyasetçi de huzurlu olacak. Siyasetçi huzurlu, vatandaş huzursuzsa o memlekette bir sorun var demektir."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP'nin, ülkenin bütün sorunlarını azim ve kararlılıkla, akılcı politikalarla çözmeye talip olduğunu söyledi.

Belediye başkanlarına "herkese eşit hizmet götürmelerini" ve "harcadıkları her kuruşun hesabını vermelerini" söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Bugün saraylarda oturanlar, sarayı kaça yaptığını millete söylemiyor. Ama sözüm söz, her kuruşun hesabını bu millete vermek, benim namus borcumdur. Benim onlardan çok temel bir farkım var. Onlar kul hakkını yerler, biz kul hakkını yemeyiz, kul hakkını sonuna kadar savunuruz ve koruruz. Millete her kuruşun hesabını verebiliyorsanız, sizden daha değerli birisi yoktur. Bizim siyaset felsefemiz de ahlak felsefemiz de inanç felsefemiz de böyledir." ifadelerini kullandı.

Törende, daha sonra Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, vatandaşlara tapularını dağıttı. Toplam 780 kişiye tapu verildi.

Kaynak: AA