Bursa Büyükşehir Belediyesi İle THY Arasında Protokol

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile THY arasında imzalanan protokolle Bursa'da ikamet edip de memleketlerinde toprağa verilmek isteyenlerin cenazeleri, uçak ile ücretsiz taşınacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Türk Hava Yolları (THY) arasında, Bursa'da vefat edenlerin cenazelerinin uçakla memleketlerine naklini sağlayacak bir protokol imzalandığı bildirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, THY Kargo'nun Yeşilköy'deki merkezinde protokol imza töreni düzenlendiği kaydedildi.

Törende, memleketlerine gidecek cenazelerin ücretsiz ve cenaze sahibi maksimum 4 kişinin yüzde 25'lik indirimle seyahat etmesini içeren protokole, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Aktaş ile THY Kargo Pazarlama Başkan Yardımcısı Murat Yalçın Kırca'nın imza attığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktaş, THY ile yapılan anlaşmayla Bursa'da ikamet edip de memleketlerinde toprağa verilmek isteyenlerin cenazelerinin uçak ile ücretsiz taşınacağını aktardı.

Bursa'nın Türkiye'nin çeşitli illerinden vatandaşların ikamet ettiği bir kent olduğuna dikkati çeken Aktaş, "Bazı insanlar, cenazelerini kişinin doğum yerine defnetmek istiyor. İlgili konuda bugüne kadar kara yolu taşımacılığıyla hizmet verdik. Bu şekilde ciddi anlamda araç, yakıt ve personel sarfında bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

Aktaş, uzak mesafelerde cenaze taşıma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"THY Kargo birimiyle cenazelerin, memleketlerine uçakla gönderilmesi ve yaşanılan sıkıntıların giderilmesi noktasında çok hayırlı bir protokol imzaladık. Allah herkese sağlıklı, uzun ömür nasip etsin ama ölüm de hayatın bir gerçeği. İnsanlarımızın bu zor zamanlarında sağlıklı şekilde hava yolu taşımacılığıyla 43 ayrı şehre ulaşımıyla alakalı bir protokol imzaladık. Protokol kapsamında, cenazeler bizim için en yakın lokasyonlar olan Yenişehir, Sabiha Gökçen ve Atatürk hava alanlarına belediyemiz tarafından getirilecek. Hava alanlarından da memleketlerine gönderilecek. Protokolle cenaze sahibi 4 kişi de yüzde 25'lik bir indirimle seyahat edebilecek."

Kırca ise, cenazeleri en kısa yoldan memleketlerine ulaştırma adına protokolü imzaladıklarını belirterek, "Bu, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi. Hayırlı olsun. Allah vatandaşlarımıza sağlıklı ömürler versin. Protokol çerçevesinde, vatandaşlarımıza daha faydalı bir hizmet sağlamış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA