Bozüyük TSO'dan ''Girişimcilik'' Kursu

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından yürütülen girişimcilik kurslarının devam ettiği bildirildi.

TSO Başkanı Buğra Levent, yaptığı açıklamada, dünyada olduğu gibi ülkede de en büyük ekonomik sorunların başında yeni iş alanlarının yaratılması, ekonominin büyütülmesi ve istihdam imkanlarının arttırılması gerektiğini söyledi.

Oda olarak ekonomik gelişime katkı, yeni iş imkanlarının yaratılması ve iş fikri olan insanlarının bu fikirlerini hayata geçirebilmeleri konusunda destek olmaya çalıştıklarını belirten Levent, şunları kaydetti:

''Bu eğitimi tamamladıktan sonra KOSGEB'e sunulacak projelerle iş fikirleri hayata geçirme imkanı bulunacak. Bugüne kadar 14 girişimcilik kursu açtık. Kurslarımız sonrasında 420 kişi sertifika sahibi oldu. Bunların içerisinden yaklaşık 15 işletme KOSGEB desteklerinden faydalanarak işyerlerini açtı ve şu anda da bu işletmelerde toplamda 50 kişi civarında istihdam imkanı yaratılmış bulunuyor. Bizim en büyük gururumuz ve mutluluk kaynağımız bu yeni açılan işletmeler ve bu işletmelerde iş yapan insanlarımız oluyor.''

Levent, KOSGEB tarafından karşılıksız 50 bin lira hibe verildiğini ve işletme kurulduktan sonra sıfır faiz ile ilk iki yılı ödemesiz toplam 100 bin liraya kadar kredi destek sağlandığını bildirdi.

Kaynak: AA