Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetmeliğinde Değişiklik

Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bursiyer başvuru şartları düzenlendi.

Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bursiyer başvuru şartları düzenlendi.

Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, özel hesapta izlenen tutarlar, proje süresi ile sınırlı olmak üzere bilimsel araştırma projeleri için sözleşmeli çalıştırılacakların harcamaları ile yolluk, hizmet, tüketim malları, malzeme, demirbaş, makine ve teçhizat alımları ve bilimsel araştırma projeleri için gerekli diğer giderleri, yatırım programında yer alan araştırma altyapısı kurma ve geliştirme dışındaki projeler kapsamında görevlendirilecek tezli yüksek lisans ve doktora programlarındaki öğrencilere verilecek bursları karşılamak üzere kullanılacak.

Başvuruda, Türkiye'de ikamet etmek, 40 yaşından gün almamış ve bir kurum veya iş yerinde çalışmıyor olmak, aynı dönemde TÜBİTAK yurt içi lisansüstü burs programı bursiyeri ile başka bir projede bursiyer olmamak şartları aranacak.

Proje kapsamında görevlendirilecek öğrencilere, Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine tabi olmaksızın burs verilecek.

Burs miktarının üst sınırı, aynı kanuna göre tezli yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ödenmekte olan aylık burs miktarını geçmemek üzere YÖK Yürütme Kurulunca, burs miktarı ise üst sınır dikkate alınarak komisyonca belirlenecek.

Burs, görev yapılan ayı takip eden ay içerisinde proje bütçesinden ödenecek.

Bir projede en fazla 2 bursiyer ve projeden ayrılan bursiyer yerine aynı şartlarda yeni bir bursiyer görevlendirilebilecek.

Bir bursiyer aynı anda birden fazla projede görev alamayacak ve proje yürürlüğe girdikten sonra görevlendirilen bursiyer sayısı artırılamayacak.
Kaynak: AA