Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu'ndan Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Konfederasyon Başkanı Hacıoğlu: 'Türk askerinin başarılı olması için dua ediyoruz'.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlerin başarılı olması için dua ettiklerini söyledi.

Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğini sağlamak için yapılan harekata destek verdiklerini söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın, Türkiye'nın sınır güvenliğini sağlayarak, bölgeye barış ve huzur getirmek adına yapıldığını belirten Hacıoğlu, "Türk askerinin başarılı olması için dua ediyoruz. Askerlerimizi, cesaretleri ve metanetlerinden dolayı kutluyor, zaferin tez zamanda ilan edilerek sağ salim evlerine, vatan topraklarına dönmelerini can-ı gönülden istiyoruz." diye konuştu.

ABD'ye yönelik eleştirilerde bulunan Hacıoğlu, "Özellikle ABD Başkanı Donald Trump ve yönetiminin yapmış olduğu hatalardan bir an önce dönmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Biliyoruz ki Suriye'nin kuzeyinde uzun süredir planlanan siyasi yapılanma, bugünlerde hayata geçirilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri bu yapılanmaya 'dur' diyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini bir kez daha sağlamıştır. Bu harekat, Kürt halkına karşı değil, bölgede örgütlenmiş olan terör örgütlerine karşı yapılmaktadır.

Cumhurbaşkanımızın 'Bu topraklarda barış sağlandıktan sonra çekileceğiz' sözleri, Suriye yönetimi için de bir teminat olmalıdır. Dolayısıyla Suriye yönetimi bu harekattan rahatsız olmamalıdır."

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan yiğit Mehmetçiklere rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyen Hacıoğlu, "Şehitlerin kanı yerde kalmayacaktır. Bunu sadece konfederasyonumuz değil, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dilemektedir." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA