Bakan Yardımcısı Çelik, ASO 1. OSB'yi Ziyaret Etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ve Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Çelik, ASO 1. OSB'yi Ziyaret Etti
Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ve ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Akdaş tarafından karşılanan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik ve Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım’a Ankara sanayisi ve bölgede yapılan çalışmalar ile ilgili detaylı bilgiler aktarıldı. ASO 1. OSB’nin Türkiye’nin en iyi organize sanayi bölgelerinden birisi olduğunu belirten ASO Başkanı Özdebir, “Bölgemiz değişik sektörlerde faaliyet gösteren 270 fabrikasıyla 40 bin kişiye doğrudan istihdam olanağı sağlamaktadır. ASO 1. OSB 2 miyar doları ihracat olmak üzere ülke ekonomisine yıllık 6 milyar dolar katkı sağlayan Türkiye’nin en iyi organize sanayi bölgelerinden bir tanesi olup, değişik sektörlerde 335 sanayi parselinde faaliyet gösteren 270 fabrikasıyla 40 bin kişiye doğrudan istihdam olanağı sağlayan bir sanayi şehri” dedi.

Ziyaretten dolayı teşekkür eden ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Akdaş ise, bölgede yer alan sanayiciler ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek ASO 1. OSB’nin ülke ekonomisine artı değerler katan bir sanayi merkezine dönüştürülmesi için var gücüyle çalışacaklarını ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik, Türk sanayisindeki gelişmelerin gurur verici olduğunu söyledi.

Çelik, “Kısa sürede çok yol katettik. Sanayideki gidişattan ziyadesiyle memnunuz. Türkiye, 2023 yılı için kendisine bir vizyon belirlemiş ve belirlediği vizyon çerçevesinde de dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek, yıllık ihracatını 500 milyar dolara çıkarmak gibi iddialı ve büyük hedefler ortaya koymuştur. Bu hedefleri gerçekleştirmek için daha çok ve aynı zamanda da daha nitelikli ürünler üretmemiz, bununla birlikte bu üretimler için gerekli fiziki altyapıyı ve mekanları da oluşturmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

OSB’lerin genel durumu hakkında da bilgiler veren Çelik şöyle konuştu:

“Sanayinin fiziksel gelişimi konusunda ilk akla gelen uygulama ülkemizin ve Bakanlığımızın uzun yıllardır bilgi ve tecrübe sahibi olduğu organize sanayi bölgeleri yapılanmasıdır. Bundan elli beş yıl önce başlayan OSB uygulaması yıllar içinde gelişerek bugünkü halini almıştır. Türk sanayisinin rekabet edebilirliğinin ve verimliliğinin yükseltilerek, dünya ihracatından daha fazla pay alan, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli ve ileri teknolojili ürünlerin üretildiği, nitelikli işgücüne sahip ve aynı zamanda çevreye ve topluma duyarlı bir sanayi yapısına dönüşümünü hızlandırma amacına ulaşmaya yönelik bugüne kadar ciddi katkılar sağlayan OSB uygulamalarına bundan sonra da gereken önemin verilmesine ve desteklenmesine devam edilecektir.”

Toplantının sonunda bölgede yer alan ASO Teknik Kolejinin uygulama atölyeleri ile Serdar Plastik ve Yiğit Akü fabrikalarının üretim alanları gezildi.
Kaynak: İHA