'Avustralya Günü' Protestolarla Başladı

Avustralya’da her yıl kutlanan geleneksel “Avustralya Günü”, protesto gösterileriyle başlarken, diğer yandan ülkenin çeşitli bölgelerinde kutlamalar devam ediyor.

'Avustralya Günü' Protestolarla Başladı
Avustralya’da her yıl kutlanan geleneksel Avustralya Günü, bu sene de halkın yüksek katılımıyla ülkenin çeşitli bölgelerinde kutlandı. Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ise halkı kutlamalara davet etti.

Turnbull her yıl kutlanan Avustralya Günü’ne ilişkin, “Onların direnci ve yaşamı için onur duyuyoruz. Ulusumuza yaptıkları katkıyı saygı ve memnuniyetle karşılıyoruz. Bu gurur duyduğumuz ve kutladığımız bir miras. Eşsiz Avustralyalı” ifadelerini kullanmıştı.

Her yıl 26 Ocak’ta kutlanan Avustralya Günü, çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlanıyor. Avustralya’da 26 Ocak 1788, ilk İngiliz yerleşimcilerin kıtaya ulaşması olarak kutlanıyor. Yerli halk Aborjinler ve binlerce kişi ise bugünün “İstila Günü” olduğunu belirterek, ülke genelinde protesto gösterileri düzenliyor. Melbourne’deki Victoria Eyalet Parlamentosu önünde 25 binden fazla kişinin katıldığı protesto gösterilerinde Aborjinler geleneksel kıyafetler giydi. Protesto gösterilerinde, "Avustralya her zaman Aborjinlerin kalacak" şeklinde sloganlar atıldı.
Kaynak: İHA