Vali Demir; 'Terör Sadece Türkiye'nin Sorunu Değil'

Zeytin Dalı Harekatını ülkenin iç güvenliğini ilgilendiren ve zorunluluğu olan bir operasyon olarak niteleyen Uşak Valisi Salim Demir, terörün bütün Dünya’nın ortak sorunu olduğunu ve bütün dünya ülkelerinin bu sorunu çözmek için çalışması gerektiğini söyledi

Vali Demir; 'Terör Sadece Türkiye'nin Sorunu Değil'
Uşak’ta 2017 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Vali Demir Zeytin Dalı Harekatı hakkında da görüş bildirdi. Bir önceki operasyon olan Fırat Kalkanı Harekatını örnek gösteren Vali Demir; "Hepinizin malum olduğu üzere bu operasyondan sonra iç güvenliğimize olan tehditler bıçakla kesilir gibi olaylar kesildi. Dolayısıyla eğer biz bu zeytin dalı operasyonunun yapmamış olsaydık, Afrin’i akabinde olacak olan Münbiç ile ilgili temizlik faaliyetlerini yapmazsak bizim ülkemizdeki iç güvenliğini sağlamakta başarımız ciddi oranda düşecek. Onun için burada kahramanca mücadele eden güvenlik birimlerimize, askerlerimize Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum. İnşallah ayaklarına taş değmez ve sağlıkla yeniden Türkiye’mize dönerler ve ailelerine kavuşurlar. Ancak meşhur bizim şairimizin söylediği gibi ’Eğer toprak uğrunda ölen varsa vatandır’ anlayışıyla , ülke olmak, devlet olmak ve vatan olmak bazen bedeller istiyor. İsteriz ki böyle bedeller hiç olmasın veya asgari olsun ama bunu yapmadığımız zaman mutlaka bunun yükü ve ülkeye zararı, ülke insanına zararı daha fazla olacak ve bunu zorunluluktan dolayı yapıyoruz ve yapmamız da gerekiyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm açıklamalarında çok net bir ana fikir olduğunu vurgulayan Vali Demir;"O da biz dünya ile beraber hareket ediyoruz. Yani dünyadaki bütün ülkelerin diyelim isim vermeyelim, beraber güvenlik sorunun çözmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu konudaki çalışmalarımızı da yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz. Bunun ben çok fazla uzamayacağını düşünüyorum, bu zeytin dalı operasyonunun. Şu anda ülkemizin tüm illerinde tüm camilerimizde dualar ediliyor, Fetih sureleri okunuyor, insanlar Türkiye Cumhuriyeti’nin dışındaki gönül coğrafyamızdaki tüm insanlar da bizi bu anlamda cani gönülden destekliyorlar. Çünkü Türkiye’nin huzuru aslında bölgenin ve dünyanın huzuru olduğunu insanlar biliyorlar. Onun için biz Cenab-ı Hakk’a bu iş için yardım talep etmek için duada bulunuyoruz . Bu işi en net en kısa sürede bitirmek için de uğraşıyoruz. Ben son söz olarak tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize de sağlık diliyorum, bu çalışma böyle devam edecek." dedi.

Kaynak: İHA