TSK'nın Münbiç'in batısını vurduğu iddia edildi

Yerel kaynaklar, Türk savaş uçaklarının, Münbiç'in batısındaki bazı hedefleri bombaladığını iddia etti.

TSK'nın Münbiç'in batısını vurduğu iddia edildi
TSK'nın Münbiç'in batısını vurduğu iddia edildi
Türk savaş uçakları, Fırat'ın batısında yer alan ve PKK/PYD'nin kontrolü altındaki Münbiç'teki terör mevzilerini vuruldu.

Münbiç'teki Seyyade ve Dendeloğlu köylerinde bulunan PKK karargâhları Türk savaş uçaklarınca imha edildi..

Fırat Kalkanı Harekatı döneminde ABD bayrağı asılan köyler arasında yer alan Seyyade köyü aynı zamanda ABD askerlerinin de devriye gezdiği noktalar arasında bulunuyor.

Arime nahiyesine bağlı köylerden Seyyade ve Dendeloğlu, Münbiç'in doğuya uzanan ve terör işgalindeki son köyleri arasında yer alıyor.

BEYAZ SARAY 'KAYGILIYIZ' DEDİ


Trump ile yapılan görüşmenin ardından Beyaz Saray, Erdoğan'a n iletildiği belirtildi. Zeytin Dalı Harekatı'nın iki ülkenin Suriye'deki ortak çıkarlarını zayıflattığını söyledi.

Diğer yandan Trump, Türk-Amerikan güçleri arasında bir çatışma riskini engellemek için Türkiye'nin ihtiyatlı davranmasını istedi.

TÜRKİYE'NİN ÜSLUBU YANLIŞ

Beyaz Saray'ın açıklamasında, 'Trump, Türkiye'nin yıkıcı ve yanlış üslubu ve Olağanüstü Hal koşullarında tutuklanan ABD vatandaşlarının durumuyla ilgili kaygısını iletti' ifadeleri yer aldı.

GERÇEĞİ YANISTMIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesinde, terörle mücadele çerçevesinde PYD/YPG'ye ABD'nin silah desteğine son vermesi gerektiğine dikkati çekti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Beyaz Saray'ın yaptığı yazılı açıklama görüşmenin içeriğini tam olarak yansıtmıyor.