Terme'de Karla Mücadele Çalışması Başlatıldı

Terme ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası, vatandaşların mağdur olmaması için karla mücadele çalışması başlatıldı.

Terme Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçenin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının mağduriyete yol açmaması için karla mücadele çalışması başlattı.

Terme Belediyesi Fen ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı 100 personel, 3 greyder ve 10 kamyon ile mini yükleyici, tuzlama ve karla mücadele aracı, yağışın olduğu mahallelerde yolların kapanmaması için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Terme Belediyesi Başkanı Şenol Kul, karla mücadele konusunda ekiplerin mesai gözetmeksizin daima hazır olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Uzun zamandan beri arzu ettiğimiz bir yağıştı. İnşallah devamını temenni ediyoruz. Biz kar yağışından dolayı herhangi bir şikayette bulunmuyoruz. Şükürler olsun bereket yağıyor. Duamız kar yağışının devam etmesi. Biz de zevkle olumsuzluk yaşanmaması için çalışacağız."

- Sokak hayvanları da unutulmadı

Kul, kış koşullarında sokak hayvanlarının da unutulmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Şehrimizde yağan kar yağışı nedeniyle sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanacağını düşünerek yemleme faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Yapılan iş gerçekten toplumsal ve vicdani bir hizmet. İmkanlar ölçüsünde sokak hayvanları için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Sahipsiz hayvanlara yönelik kışın yaptığımız bu yemleme çalışmaları hayvanlar için hayati öneme sahip. Bireysel olarak da hepimiz bu konuda duyarlılık göstermeli ve soframızdan arta kalan ekmekleri ve yemekleri çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına ayırmalıyız."

Kaynak: AA