TBMM Başkanvekili Tüzün Güney Kore Heyetini Kabul Etti

Tüzün: 'Güney Kore'de FETÖ ile iltisaklı okullar, dernekler, şirketler ve şahıslar bulunmaktadır. Bir terör örgütüne mensup şahıs ve kuruluşların faaliyetlerine hiçbir şekilde izin verilmemesini talep ediyoruz'

TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, "Güney Kore'de FETÖ ile iltisaklı okullar, dernekler, şirketler ve şahıslar bulunmaktadır. Bir terör örgütüne mensup şahıs ve kuruluşların faaliyetlerine hiçbir şekilde izin verilmemesini talep ediyoruz." dedi.

Tüzün, Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı An Min Suk ve beraberindeki Güney Kore parlamento heyetini Genel Sekreterlik Toplantı Salonu'nda kabul etti.

Kore halkının, Kore Savaşı'na katılan ülkeler arasından yalnızca Türkiye'yi "kan kardeşi" olarak kabul etmesinden büyük onur duyduklarını belirten Tüzün, tarih boyunca iki ülkenin zor zamanlarında birbirine hep destek verdiğini ifade etti.

İlişkilerin 2012'den itibaren stratejik ortaklık seviyesine ulaştığını, son dönemde artan üst düzey ziyaretlerin de bu ilişkilere ivme kazandırdığını vurgulayan Tüzün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yılın ilk yarısında Güney Kore'yi ziyaret etmesinin planlandığını aktardı.

Stratejik ortaklığın ilişkilerin tüm boyutlarına yansıtılmasını arzu ettiklerini dile getiren Tüzün, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin de güçlendirilmiş ekonomik ortaklığa dönüşmesinin öncelikleri arasında bulunduğuna değindi.

Yaşar Tüzün, ticaret hacminin artırılması için birlikte çaba gösterilmesini ve Seul'de bir Yunus Emre Kültür Merkezi kurulmasını istedi.

250'den fazla masum insanı öldüren, parlamento başta olmak üzere kamu binalarına savaş uçaklarıyla bomba yağdıran FETÖ'nün, Güney Kore'de okul, sivil toplum örgütleri ve ticari işletmeler marifetiyle halen varlığını sürdürdüğüne dikkati çeken Tüzün, şunları kaydetti:

"Güney Kore'de FETÖ ile iltisaklı okullar, dernekler, şirketler ve şahıslar bulunmaktadır. Bu terör örgütüne mensup insanlar, Güney Kore'de bir suç işlememiş dahi olsalar, bir terör örgütüne mensup şahıs ve kuruluşların faaliyetlerine hiçbir şekilde izin verilmemesini talep ediyoruz."

An da iki ülkenin kardeş olduğunu belirterek, işbirliğinin önemine değindi.

Kore'de Ayla filmini izlediğini aktaran An, ülkesinde filmin daha fazla gösterilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

Kabulde, Türkiye-Güney Kore Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Zeki Aygün ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekil Mehmet Akyürek de hazır bulundu.

Kaynak: AA