Sakarya'da Beklenen Kar Yağışı Etkisini Gösteriyor

Sakarya genelinde yüksek kesimler dün geceden itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışı kentin bir kısmını beyaza bürüdü. Bazı vatandaşlar ise karın keyfini kartopu oynayarak çıkarttı.

Sakarya'da Beklenen Kar Yağışı Etkisini Gösteriyor
Sakarya’da dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde de şehrin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Adapazarı ilçesi Karaman, Korucuk ve Camili Mahalleleri beyaz örtüyle kaplandı. Bazı vatandaşlar ev ve işyerlerinin önüne biriken kar birikintilerini temizledi. Bazıları ise yağan kar yağışının keyfini kartopu savaşı yaparak çıkarttı. Kar yağışıyla birlikte beyaza bürünen yüksek kesimler kartpostallık görüntüler oluşturdu. Yağış sonrası ise Adapazarı-Korucuk Duble yolu da sabah saatlerine karla kaplandı. Bazı otomobil sürücüleri karla kaplı yolda ilerlemekte zorluk çekeceğini anlayınca araçlarını yol kenarına çekerken, bazı bölgelerde ise trafik kazaları meydana geldi. Ekipler ise karla kapanan yolları açmak için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

“Kar yağmasını bekliyorduk ve çok iyi oldu”

Öte yandan, İstanbul’dan Sakarya’ya yük getiren tır şoförü İsmail Koçoğlu gece yağmaya başlayan kar nedeniyle Korucuk Mahallesi’nde bir gün kaldıklarını söyledi.

Şoför Koçoğlu, sabah saatlerinde etkisini kaybeden yağış sonrasında aracında oluşan kar kütlelerini temizleyerek yoluna devam etti. Karın yağmasını beklediklerini ve yağışın iyi olduğunu dile getiren İsmail Koçoğlu, “Tırcıyım, İstanbul’dan yük getirdik kar yağdı yolda kaldık. İşte şimdi aracın üstüne kaplanan karı temizledim ve tekrar yola çıkacağız. Dün gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini sürdüren kar nedeniyle burada kaldık. Yağmur yağdı, kar çözüldü tekrardan yola çıkacağız. Kar yağmasını zaten bekliyorduk ve çok iyi oldu yağması. Ama İstanbul’a yağmıyor bir türlü, Adapazarı’na geldik kar yağıyor” dedi.

Kaynak: İHA