Sağlıkta Yeni Dönüşüm Erzincan'da İlk Meyvesini Verdi

Taşra teşkilatlarında Kamu Hastaneleri Birlikleri Genel Sekreterlikleri ve Halk Sağlığı Müdürlükleri, İl Sağlık Müdürlükleri altında tek çatıda toplanmasının ardından Erzincan’da görev yapan tüm hekimlerin sosyal diyalogun arttırılması ve kaynaşması amacıyla bir yemek organizasyonu düzenlendi.

Sağlıkta Yeni Dönüşüm Erzincan'da İlk Meyvesini Verdi
Hilton Garden Inn Otelinde düzenlenen tanışma yemeğine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Hirik, Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm. Dr. Babürşah Taşlı, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Asuman Tezel, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, eski Sağlık İl Müdürü Dr. Mesut Turan ve düzenlenen programa katkılarını sunan Erzincanlı iş adamı Süleyman Tan’ın yanı sırada Erzincan’da görev yapan hekimler katıldı.

Sağlıkta dönüşüm süreci nedeniyle, tek çatı altına toplanan yeni teşkilat yapısını tanıtmak, sosyal diyalogun arttırılması ve kaynaşması düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Hirik konuşmasında: “ Bilindiği gibi Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Sağlık Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı değiştirilerek, yeni görev tanımları belirlenmişti.

Taşra teşkilatlarında Kamu Hastaneleri Birlikleri Genel Sekreterlikleri ve Halk Sağlığı Müdürlükleri, İl Sağlık Müdürlükleri altında tek çatıda toplandı. Bu kapsamda Erzincan’ımızda görev yapan tüm hekimlerimiz ile sosyal diyalogun arttırılması ve kaynaşmak amacıyla Sağlık İl Müdürlüğümüzün organizasyonunda çok değerli Erzincanlı iş adamımız Süleyman Tan’ın destekleriyle Erzincan’ımızda görev yapan tüm hekimlerimiz ile bir araya gelmek istedik. Bildiğiniz gibi sağlıkta yeni bir sürece girdik. Bu süreçle birlikte artık, sosyal diyalogun arttırılması ve kaynaşma amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Başta bu toplantının düzenlenmesinde, katkı sağlayan Erzincan’ın çok değerli iş adamı Süleyman Tan beyefendiye saygılar sunuyorum. Düzenlenen toplantıda bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Ali Arslantaş’a Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Vahdet Gül’e çok teşekkür ediyorum diye konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş; “ Ben Erzincan’da ilk defa bu kadar doktorumuzu bir arada görüyorum. Biz masanın diğer tarafındayız. Siz beri tarafındasınız, hekimlik yaparken, bizde gassalın önündeki meyyit gibi sizlere teslimiz. Bu işlerinizi yaparken, bir iki tasfiyem olacak sizlere özellikle hekimlerin vatandaşlarımızla yaşadıkları sosyal ortamın içerisinde değil de doktorluk faaliyetlerini icra ettikleri mekanlarda yaşadıkları sorunlarla ilgili belki farkındasınız, bizler hiçbir doktorumuzu adliyelere savcı karşısına göndermedik. Tabi bunu o meslek grubunda olan bilirkişi diye tayin ettiğimiz arkadaşlarımızın da düzenledikleri rapor doğrultusunda yapıyoruz. Sağlıkta özellikle şiddet konusunda, arkadaşlarımız şuna dikkat ederlerse Sağlık Bakanlığı bir araştırma yaptı. Sağlık çalışanlarının vatandaşlara uyguladıkları şiddet, vatandaşların sağlık çalışanlarına uyguladıkları şiddet konusunda ve sonuçlarını yayınlayamadı. Bizde vatandaşlarımıza insan onuruna yakışır şekilde, herkese hak ettiği insan olmasından ötürü hak ettiği şekilde davranmakla yükümlüyüz. Zaten sorunlar hastalar ile ilgili çıkmıyor. Hasta yakınları ile ilgili çıkıyor. Yanlışımız benim gördüğüm dışarıdan, hasta yakınına hastaya davrandığımız, gibi davranmamız gerekiyor. İnsan hayatının çok kısıtlı dönemlerinde annesinin, babasının, çocuğunun hasta olması durumuyla karşılaşıyor ve psikolojik olarak oda hasta oluyor. Bir şok yaşıyor. Trafik kazası geçirmiş veya başka bir şey geçirmiş oluyor. İlk defa yakınını öyle gördüğü için psikolojik olarak o da hasta oluyor. Hasta yakınına da hastaya davrandığımız gibi davranırsak, en azından çıkacak sorunların azalacağını ön görüyorum. Önümüzde ki dönemde de Erzincan’ımızda yapacağımız yeni sağlık binalarımız ile yapılacak olan hastanemizle, ek binamızla sıkıntılı bir süreç başlıyor. Fakat 2019 yılının sonuna geldiğimizde sağlıkta, değişimin, dönüşümün tamamlanmış olduğunu ümit ediyorum. Bu vesile ile bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA