Sadakataşı'ndan Suriye'ye İnsani Yardım

Sadakataşı Derneği, Suriye'nin İdlib bölgesine gıda, giyim, battaniye, atkı ve bereden oluşan yaklaşık 1 milyon TL'lik insani yardımda bulundu.

Sadakataşı Derneği, Suriye'nin İdlib bölgesine gıda, giyim, battaniye, atkı ve bereden oluşan yaklaşık 1 milyon TL'lik insani yardım gönderdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, gıda ve kışlık malzemelerden oluşan yaklaşık 1 milyon TL değerindeki 2 tır dolusu insani yardım, İdlib'e göç etmiş on binlerce muhacire ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kış yardımları kapsamında söz konusu bölgede daha önce 12 bin 186 çift ayakkabı, bin ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak gıda paketi ve yüzlerce soba dağıtımı gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, bölgede iç savaşın başladığı dönemden bu yana yardım çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini, bir yandan savaş ve soğuk hava, diğer yandan açlıkla mücadele eden Suriye halkının bu zor günlerinde yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Yardım kampanyaları hakkında derneğin internet sitesinden veya telefonlarından bilgi alınabiliniyor.

Destek olmak isteyenler, banka hesap numaralarına ya da tüm operatörlerden "Suriye" yazıp "2989"a SMS göndererek 5 TL'lik katkı sağlayabiliyor.
Kaynak: AA