Planlı Ormancılıkta 100. Yıl Kutlama Töreni

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, planlı ormancılıkta 100. yıl kutlama töreni gerçekleştirildi.

Selman Dede Mesire Alanı karşısında düzenlenen etkinlikte konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ormanların yaşamı etkileyen en önemli faktör olduğunu belirterek, yeşilin ve doğanın olduğu her yerde yaşamın olduğunu söyledi.

Hendek'te ilk amenajman planı doğrultusunda yapılan çalışmaların, günümüze ışık tuttuğunu vurgulayan Balkanlıoğlu, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü personeline çalışmalarında başarı diledi.

Orman Genel Müdürlüğü Planlama Daire Başkanı Murat Çevirmen de nitelikli ilk kayıtların Orman Bölge Müdürlüğü arşivlerinde bulunduğunu belirterek, 100 yıl önce ilk amenajman planının yapıldığı Hendek ilçesinin, bu konuda önemli yer edindiğini söyledi.

Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun ise yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Protokol üyeleri, daha sonra Hendek'te 25 Ocak 1918 tarihinde hayata geçirilen ilk orman amenajman planının, 100. yılı dolayısıyla yaptırılan anıt ve çeşmenin açılışını gerçekleştirdi.

Günün anısına fidan dikilmesinin ardından Hendek Ticaret Merkezi konferans salonunda düzenlenen seminere geçildi.

Vali Balkanlıoğlu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, 100 yıl önce amenajman planını yapan Mustafa Şeref Bey'in çocukları ve torunlarına çeşitli hediyeler verdi.

Seminerde, katılımcılara ormancılıkta tarihi süreç ve planlama süreçleri hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: AA