Pamukkale'de Metruk Binalar Yıkılıyor

Pamukkale Belediyesi, emniyet ve sağlık açısından risk oluşturduğu gerekçesiyle başlattığı metruk binaların yıkımına devam ediyor.

Pamukkale'de Metruk Binalar Yıkılıyor
Pamukkale ilçesinde kullanılmayan ve bu binalarda uyuşturucu kullanımını önlemek amacıyla, metruk binalar yıkılıyor. Sağlık ve emniyet açısında risk taşıyan binalar için Pamukkale Belediyesi ekipleri, harekete geçti. İlçe genelinde Kaymakamlık tarafından tespit edilen binalar ile muhtarlardan ve vatandaşlardan gelen şikayetler değerlendirilerek, yapılan program kapsamında belirlenen metruk binalar, sahiplerinin izni doğrultusunda Pamukkale Belediyesi Fen İşleri ekiplerince yıkılıyor.

Metruk binaların özellikle kötü amaçlarla kullanılması nedeniyle vatandaşlardan şikayet aldıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Mahalle sakinlerimizin, mahallerinde güvenli bir şekilde yaşamaları çok önemli. Bu nedenle, mahallelerimizde, terkedilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaları, olumsuz bir durumla karşılaşmadan önce yıkıyoruz. Emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz yılda belediyeye bildiren ve vatandaşların bireysel olarak şikayette bulunduğu toplamda 22 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Gürlesin, “Mahallelerimizde çeşitli nedenlerle terk edilmiş metruk ve harabe binalar bulunuyor. Vatandaşlarımız, kötü amaçlı kullanımların ve madde bağımlısı kimselerin mekanı haline gelmesi nedeniyle özellikle çocuklarının zarar görebileceği endişesiyle bu metruk yapıların yıkılmasını istiyor. Belediyemize gelen bilgiler doğrultusunda önce bu yapıların sahipleri ile irtibata geçiyoruz, yasal prosedürü tamamlıyoruz. Gerekli izinler aldıktan sonra kontrollü bir şekilde yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, maliyeti nedeniyle arsası üzerinde bulunan metruk yapıyı yıkamayan vatandaşlarımıza da yardımcı oluyoruz. Bu kapsamda 2017 yılında 22 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdik. Şu an yıkım kararı bulunan 7 binanın da en kısa sürede yıkımını gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, mahallelerinde bu tür metruk bina var ise bizlere iletmeleridir. Bizlere bilgi verirlerse biz de belediye olarak, bir olumsuzluk yaşanmadan çözüm üretebiliriz” diye konuştu.

Kaynak: İHA