Odunpazarı'ndan Uğur Mumcu'yu Anma Konseri

Odunpazarı Belediyesi, 25 yıl önce öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu anma programları dahilinde YKSM’de Sadık Gürbüz Konseri düzenledi. Uğur Mumcu’yu Anma Konseri’nde duygu dolu anlar yaşandı.

Odunpazarı'ndan Uğur Mumcu'yu Anma Konseri
Odunpazarı Belediyesi, Uğur Mumcu Parkı’nda yer alan Mumcu’nun bombalı saldırıya uğradığı “06 YR 245” plakalı aracının sergilendiği anıtın önünde gerçekleştirilen anma töreninin ardından Sadık Gürbüz Uğur Mumcu’yu Anma Konseri düzenledi.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Sadık Gürbüz Uğur Mumcu’yu anma Konseri’ne Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ile çok sayıda Eskişehirli katıldı.

Konsere başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Sadık Gürbüz, “Bu hafta Demokrasi Şehitlerini Anma Haftası. Birçok demokrasi şehidimiz var. Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Abdi İpekçi. Birçok değerli aydınımız, yazarımız bu aylarda, bu günlerde aramızdan ayrıldı, ayırdılar. Ama hepsinin geleceğe yönelik aşılanmış bir fidan olduğunu, onların kanlarının demokrasinin can suyu olduğunu biliyoruz” dedi.

Konserine Azeri Halk Türküsü olan “Ana Öğüdü” ile başlayan Sadık Gürbüz, konser sırasında sık sık barış ve kardeşlik vurgusu yaptı. Sadık Gürbüz konserine; Uğur Mumcu Anma Konserine katılan yüzlerce katılımcı ile beraber söylediği “Güneşin Sofrasında Söylenen Türkü” ile son verdi.

Konser sonunda Sadık Gürbüz ve sanatçı arkadaşlarına çiçek takdim eden Kazım Kurt, Uğur Mumcu’nun katledilmesinin ardından 25 yıl geçtiğini belirtti.

Gün boyunca çeşitli kurum ve kuruluşların Uğur Mumcu için anma törenleri düzenlediğini söyleyen Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi olarak Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleştirdiğimiz anma töreninin ardından sevgili Sadık Gürbüz ile Uğur Mumcu’yu andık. Sadık Gürbüz, iyi ki geldi Eskişehir’e, özlemişiz. Teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum. Sadık Gürbüz ve yanındaki arkadaşlara hepiniz adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA