Minyaman Büyümeye Devam Ediyor

Resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2015 yılında yapılan Adıyaman Evi ve Minyaman Çarşısının civarı yeni yapılan çeşme, seyir terası, çayevi ile büyümeye devam ediyor.

Minyaman Büyümeye Devam Ediyor
İçerisinde Adıyaman Evi ve su değirmeni ile birlikte nostaljik fırın, tatlı salonu, öğrenci butiği, demir atölyesi, Türk-İslam Sanatları atölyesi, hediyelik eşya satış bürosunun bulunduğu Minyaman Çarşısı yeni oturma alanları, yürüyüş yolları, çeşme, lavabo, seyir terası, gözlem kulübesi ve çayevi ile büyüyor.

Nostaljik fırının hemen yanına inşa edilen ek salon ile daha da büyüyen fırının hemen ilerisine ziyaretçiler için yeni çeşme ve lavabolar inşa edilirken civara yeni oturma alanları ve yürüyüş yolları yapıldı. Bu alanda ayrıca çocukların oynayacağı oyun grupları ve sağlık yaşam için spor yapanların kullanacağı spor araçları da yerleştirilecek. Adıyaman evinin alt kısmına ise Adıyaman manzaralı seyir terası, gözlem kulübesi ve çayevi yapıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, "Adıyaman kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara da aktarabilmek adına önce 2014 yılında Adıyaman Evini, sonra 2015 yılında da Minyaman Çarşısını inşa etmiştik. Resmi açılışlarını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bu bina ve alanlar sonraki ilavelerimiz ile genişledi, büyüdü. Bu yıl alana yeni yürüyüş yolları, oturma alanları, çeşme ve lavabo yaptık, fırını büyüttük. Adıyaman Evinin hemen alt kısmına da Adıyaman manzaralı seyir terası, gözlem kulübesi ve kıraathane inşa ettik. Adıyaman Evi ise Adıyaman’ımızın geçmişine dair kent kültürünün araştırıldığı, tanıtılıp yaşatıldığı bir kent kültürü müzesi işlevi yüklenecek. Böylece büyüyen alan ile kültürel bir miras oluşturmuş olduk. Burayı ziyaret eden misafirlerimiz hem Adıyaman kültürünü tanımış hem de hoş vakit geçirmiş oluyorlar. Adıyaman Üniversitesine böyle güzel eserler kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA