Memurların Uyanıklığı Sayesinde Yakayı Ele Verdi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde başkasının kimlik bilgilerini kullanarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) başvuran, yapılan incelemede cezaevi firarisi olduğu belirlenen şüpheli, memurların uyanıklığı sayesinde yakayı ele verdi.

Edinilen bilgiye göre, M. A. A. isimli şüpheli (32) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurarak para yardımı talebinde bulundu. Görevli memur, şahsın beyanları ve hareketlerinden şüphelenerek durumu hükümet binasındaki polis görevlisine aktardı. Polis memurunun İlçe Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçmesi sonrasında yapılan araştırmalar neticesinde şahsın Uşak Cezaevi’nden kaçan bir firari olduğu belirlendi. Ayrıca birçok suçtan da aranması bulunan şüpheli polis ekiplerince gözaltına alındı.

İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen şüpheli hakkında başkalarının kimlik bilgileri kullanmak suçundan işlem yapıldı. Ayrıca mevcut suç kayıtları ve cezaevi firarisi olması nedeniyle tutuklanarak Bilecik M tipi Cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA