Malatya'daki FETÖ/PDY Davası

Hakkında dava açılan ve 'polislerden sorumlu mahrem imam' olduğu öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan ve "polislerden sorumlu mahrem imam olduğu" öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hakkında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan dava açılan ve tutuklu yargılanan makine mühendisi Mecit Güner ile avukatı hazır bulundu.

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock ve Eagle kullanıcısı olduğu belirlenen sanık, aleyhindeki raporları ve tanık beyanlarını kabul etmedi.

Duruşmada dinlenen ve FETÖ soruşturması kapsamında etkin pişmanlıktan yararlanan tanıklar ise sanığı tanıdıklarını, örgüt içerisinde "mahrem imam" olarak sohbetlere katıldığını ve kod adının "Melih" olduğunu bildiklerini kaydetti.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık tahliyesini istedi.

Esas hakkındaki mütalaasını veren mahkeme savcısı, sanığın ByLock ve Eagle kullanıcısı olması, tanık beyanları ile sanığın örgüt içerisindeki pozisyonu dikkate alındığında, cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapılması için süre vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA