KTO Karatay'da Lisansüstü Mezuniyet Heyecanı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesinde, lisansüstü mezuniyet töreni gerçekleşti.

KTO Karatay'da Lisansüstü Mezuniyet Heyecanı
Törenin açılışındaki konuşmasına ülke gündemine ilişkin önemli noktalara değinerek başlayan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, “Çanakkale’de 250 bin askerimizi şehit verdik. Ancak İstanbul’un işgalini engelleyemedik. Sarıkamış’ta 80 bin askerimizi karların altına gömdük. Ama işgal kuvvetleri Erzurum’a kadar geldiler. Bizler, destan yazmaya alışkın bir milletiz. Ancak yazdığımız destandan sonra da çok çalışmayı sürdürmemiz gerekiyor. Afrin’deki askerlerimiz için dua ediyoruz. Aynı zamanda dualarımızı fiili olarak da yapmalıyız. Bunu da ancak çok çalışmakla gerçekleştirebiliriz. Ülkemizi 2023 ve 2071 hedeflerine taşıyabilmemiz açısından öğrencisi, akademisyeni, esnafı, sanayicisi, tüccarı ve tüm paydaşlarıyla daha çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Bu vesileyle, üniversitemiz lisansüstü programlarından mezun olarak profesyonel ve akademik yaşamlarına devam edecek olan 151 mezunumuzu da tebrik ediyorum” dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise, mezuniyet töreninin kendisi için ayrı bir öneminin olduğunu belirterek, “Bu hava şartlarına rağmen katılımın yoğun olması bizleri çok memnun etti. Üniversitemizde ilk defa lisansüstü mezuniyet töreni gerçekleştiriyoruz, hepimiz bunun heyecanı içerisindeyiz” diye konuştu.

Gündeme ilişkin de açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sade, “Reddi miras hakkı yalnızca insanlara mahsustur. Toplumlarsa bunu yapamazlar. Böyle bir hakları yoktur. Bizler devraldığımız mirası asla unutmamalıyız. Bugün Afrin’de ordumuz sadece sınırlarımız içindeki insanlarımızı korumuyor; aynı zamanda, oradaki insanların maruz kaldığı zulme son vermek için de operasyon düzenliyor” diye konuştu.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü de, üniversite sanayi iş birliğinin önemine değinerek, “Geleceğimizin bilimden beslenen üretimde olduğunu biliyoruz. Ülke olarak da geleceğimizin bu yönde olduğunu son gelişmeler bizlere göstermiştir. Bilimi üretimle desteklememiz, bilimi üretimle anlamlandırmamız gerekiyor. Bizler, sanayi odası olarak, organize sanayi bölgesi olarak üniversitelerimizle birlikte çalışmaya bu yüzden son derece gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrenciler, protokolün elinden alkışlar eşliğinde diplomalarını alarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sene 23 programdan 151 mezun veren KTO Karatay Üniversitesi, hâlihazırda Sosyal Bilimler Enstitüsünde 13, Fen Bilimleri Enstitüsünde 9, Sağlık Bilimleri Enstitüsünde ise 1 lisansüstü programıyla nitelikli insan gücü yetiştirmeye devam ediyor. Törene, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, İŞ-KUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Lokman Özturhan ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Kunduracı, Güney İç Anadolu Temiz Hava Merkezi Müdürü İhsan Bilal Usalan, oda başkanları, STK temsilcileri, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA