Körfez'de Ekipler Kar Mesaisindeydi

Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, etkili olan kar yağışı nedeniyle, yollarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için önlemlerini aldı.

Körfez'de Ekipler Kar Mesaisindeydi
Hafta başından itibaren özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı sonrası, Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan tuzlama ekibi, 7 adet jcb iş makinesi, 1 adet greyder, kanal açma aracı, saha takip aracıyla sahada karla mücadele ediyor. Yoğun kar yağışında 50 personelin çalıştığı ekip İlimtepe, Kalıcı Konutlar, Yukarı Hereke ve köyler olmak üzere ilçeyi 4 bölgeye ayrılarak çalışmalarını yürütüyor. Ayrıca İlimtepe, Yukarı Hereke ve köyler bölgesinde gibi belli noktalarında hazır bekleyen karla mücadele ekipleri, karın olumsuzluğa neden olabileceği yerlerde hemen harekete geçiyor.

Ekipler Körfez’in yüksek kesimlerde yaptıkları çalışmalar ile köy yollarını sürekli açık tutuyor. Öte yandan kar yağışının etkili olduğu yerlerde vatandaşların yollarda sıkıntı yaşamamaları için toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda yetkililer uyarıda bulundu. Konuyla ilgili yetkililer, “Meteorolojinin verdiği bilgi doğrultusunda kar yağışı için hazırdık. Bölgede şu an herhangi olumsuzluk yok. Her türlü önlemimizi aldık” dedi.

Kaynak: İHA