Kod Akademi İle Çocuklar Teknoloji Üretiyor

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Tekirdağ’da ilk olarak 2016 yılında başlatılan ve birçok kuruma örnek olan Kod Atölyesi, Robot Atölyesi, 3D Yazıcı Atölyesi ve Ardunio Atölyesi çocukların ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Kod Akademi İle Çocuklar Teknoloji Üretiyor
Yıl boyu devam eden eğitimlerin yanı sıra yarıyıl tatili ile birlikte tekrar başlayan Ardunio eğitimlerine ilgi yoğun olurken öğrenci velilerinin de katıldığı eğitimlerde çocuklar aileleri ile birlikte çalışma imkanı buluyor. Kod Akademi Çocuk adı altında gerçekleştirilen teknoloji eğitimlerinde çocuğun sosyalleşmesi için de ayrıca çaba gösteriliyor. Eğitim öncesi beslenme programı ile başlayan çalışmalar kapsamında çocuklar yapacakları projeleri kendileri seçerken verilen molalarda da bilim dergileri okuyarak eğitimlerine katkı yapıyor.

Kod atölyesi

Kod Atölyesi, çocukların sistematik ve alternatif düşünme becerisini geliştirmek, olaylar arasındaki bağlantıyı kurabilmesini sağlamak, problem çözme ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirerek atölye ortamında güvenli çalışma prensiplerini kazanmasını sağlamayı hedefleniyor. 8 hafta süren eğitim kapsamında, çocuklara bilgisayar nedir? Nasıl çalışır? programlamaya başlamadan önce bilinmesi gerekenler, algoritma ve akış diyagramı, bloklarla çalışma, ayıklama işlemi, döngüler, koşul yapıları, değişkenler, fonksiyonlar, sahne yapısı, karakterlerle çalışma, seslerle çalışma, resimleri kullanma, 3d boyutlu ortamda video grafik tasarlama, yaratılan nesnelere komut atama ve yaratıcı senaryo üretme teknikleri öğretiliyor.

3D yazıcı atölyesi

3D Yazıcı Atölyesi, çocukların tasarım ve inovatif düşünce sistemini desteklemek, hayal gücünü geliştirme ve tasarım oluşturma kabiliyeti kazandırmak, yaratıcılık ve görsel sanatları üç boyutlu tasarlamak, tasarım, yazılım, grafik ve diğer görsel becerileri kazandırarak atölye ortamında güvenli çalışma prensiplerini sağlamayı hedefliyor. Eğitim kapsamında çocuklar 3 boyutlu çizim programlarının tanıtımı ve işlevi, kullanılacak araç kutusu ve fonksiyonlarının tanıtımı ve uygulaması, perspektif çizim, geometrik şekillerin çizimi, ölçme teknikleri ve 3D Print işlemi öğretiliyor.

3D robot atölyesi

3D Robot Atölyesi, çocuklara robot kavramını ve çalışma prensibi, temel bilimsel prensipleri, sistematik çalışma düzeni, robot hareketlerini kavranmak ve bunun doğrultusunda programlamak, olan malzemeyle en verimli üretimi yapmak, atölye ortamında güvenli çalışma prensipleri kazandırmayı hedefliyor. Eğitim kapsamında robotun ne olduğu, nasıl yapıldığı, robot parçalarının tanıtımı, sensörlerin ne işe yaradığı, parçaların uygun şekilde birleştirilmesi, robotu çalıştırma ve kullanmayı öğrenme becerisi ve serbest robot çalışması yaparak uygun şekilde programlama bilgisi çocuklarla paylaşılıyor.

Arduino atölyesi

Arduino Atölyesi’nde temel elektrik ve temel elektronik bilgisi, arduino yazılımının temel kodlarını öğrenme ve yazma, elektronik devre elemanlarını kullanarak devre oluşturma, proje planlama tekniklerini öğrenme, gerekli cihazların planlanıp elde edilebilirliğini araştırma, daha önce edinilmiş kod robot tasarım bilgilerinin üst seviyelere çıkartma, takım çalışması prensiplerini kazanma, ortaya çıkan ürününü testini yaparak kontrol becerisini geliştirme, proje üretme ve atölye ortamında güvenli çalışma prensiplerini kazanma becerileri geliştiriliyor. Arduinonun ne olduğu, ne işe yaradığı, arduino mikro denetleyici kullanımı, C++ ne olduğu, C++ dili genel tanımı ve kodları, elektronik malzemeler ve kullanımı, elektrik devreleri ve çalışma prensipleri, basit elektrik devresi hazırlama ve çalıştırma, elektrik ve elektronik devre elemanlarını tanıma ve kullanarak proje tasarlama eğitim kapsamında çocuklarla paylaşılıyor.

Öte yandan Şubat ayı sonunda bitecek eğitimlerin ardından mart ayı için tekrar kayıt alınacağı belirtildi.
Kaynak: İHA