Kırşehir'de Mesleki Okullara Katılım Oranı Yüzde 35'E Düştü

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ahiliğin başkenti Kırşehir'de mesleki okullara katılım oranının yüzde 35'e düştüğünü bildirdi.

Ekicioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada büyük bir hızla gelişen ve değişen teknolojinin, yeniliklere ayak uydurma gerekliliğini de beraberinde getirdiğini vurgulayarak, her durumda yeniliğe adapte olabilecek ve gelişerek kalkınmanın önünü açacak genç nesiller yetiştirilmesi için mesleki okullara büyük görev düştüğünü ifade etti.

Kırşehir'de "Mesleki ve Teknik Okullar" ile ilgili toplantı yapıldığını hatırlatan Ekicioğlu, şehirdeki mesleki okullara katılım oranının yüzde 45’ten yüzde 35’e düştüğü, il genelinde 21 mesleki ve teknik okulda toplam 4 bin 704 öğrencinin eğitim gördüğü bilgisinin söylendiğini aktardı.

Mesleki okullarda eğitim gören öğrenci oranının yüzde 35'lerden daha yukarılara çekilmesi gerektiğine işaret eden Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"İş dünyası olarak Ahiliğin başkenti olan ilimizde gençlerimizin işsizliğe mahrum bırakılmaması, onların ilgi ve yeteneklerine göre meslek edinmeleri ve çalışma hayatı içerisine katılması için mesleki okullara yönlendirilmelerinin elzem olduğunu düşünüyoruz. Teknolojinin büyük bir hızla gelişiminden hareketle; gerek mesleki okullara katılımın arttırılması, gerekse de mevcut eğitim sisteminin yeni iş kollarına göre şekillenmesi ve planlanması açısından çalışmalara başlanmasını talep ediyoruz. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü katkı ve desteği sunmaya hazırız."

Kaynak: AA